VELKOMMEN TIL BRUSBLOGG

Da jeg først begynte å blogge, for ca 80 år siden, var en av mine aller første innlegg en
anmeldelse av ulike Fjordland-retter.

Fjordland sluttet jeg imidlertid med natt til 1. januar 2013 (jeg slutter som regel med et mat- eller drikkeprodukt 1. januar hvert år, men bare de som har hatt en tendens til å ta over livet mitt).

Her er en liste over ting jeg har sluttet med de siste årene:

2013: Speltlomper (Det greide jeg, tror jeg har spist en håndfull lomper siden den gang, i forbindelse med pølser.)
2014: Fjordland (Greide det også, har spist kanskje to pakker ved tradisjonsmessige anledninger siden, men kommer ikke til å få tilbakefall her.)
2015: Brus (Kommer tilbake til denne.)
2016: Proteinbarer (Holdt i ca 5 mnd før en jeg kjenner veldig godt sa at jeg jo kunne unne meg en på lørdager, og så var det kjørt.)
2017: Proteinbarer (Holdt i ca 1,5 mnd før det samme skjedde.)

Uansett, dette skal ikke handle om mat, men om brus. For jeg er en fyr som er veldig glad i brus, og som har drukket brus hver dag de siste 13 årene (bortsett fra en uke da jeg var på reise til et land uten brus!) (samt den halvannen uken jeg prøvde meg uten i starten av 2015). I mine første brus-år gikk det utelukkende i Pepsi Max – som jeg fortsatt drikker hver dag – men i tillegg har jeg begynt å interessere meg for andre bruser (jeg vet at flertall for brus er flere brus, men jeg kommer til å bruke «bruser» heretter).
Jeg synes brusmarkedet i Norge har fått en positiv vekst de siste årene, med mange nye bruser jeg har hatt lyst å teste. Dette vil jeg gjerne dele med andre brusentusiaster, da jeg opplever at det er mye respons hver gang jeg poster noe om brus i mine SOME-kanaler. Derfor vil jeg ta dette på alvor, og ta det videre – eller tilbake – til bloggen, hvor jeg begynte med denslags.

Og nå vet jeg hva noen av dere kanskje tenker: ORAL BEE HAR OGSÅ EN BRUSBLOGG, DETTE ER PLAGIAT.

Til dette kan jeg bare si: Ja, Oral Bee har en brusblogg. Denne ble jeg bevisst på via en venn, da jeg fortalte om brusblogg-idéen min. Derfor synes jeg ikke dette kan defineres som plagiat, bare fordi han var først ute. Vi er begge brusvenner, og det er plass til flere. Dessuten: Oral Bee har en brusblogg hvor han eksluderer lightbrus, visstnok fordi lightbrus ikke er “verdig”.

Dette har jeg lyst å utfordre. Rett og slett fordi ikke alle kan drikke vanlig brus hver dag, av ulike grunner. Noen er «allergiske» mot sukker, mens andre synes det er unødvendig eller for søtt. Noen liker å unne seg med opptil flere bruser hver dag, slik som meg. Derfor synes jeg det er fornuftig å velge den sukkerfri varianten mesteparten av tiden, men egentlig mest fordi jeg liker den best.

Jeg vet at noen er skeptiske til brus med kunstig søtning, og vil heller drikke vann(!) eller brus med sukker, og det er helt greit. Dette er imidlertid ikke en blogg om effekten av søtningsmiddel eller sukker – så om dette er noe du vil diskutere, kan du forsvinne herfra med det samme, da eventuelle kommentarer om dette vil bli sensurert og slettet. Dette er en blogg utelukkende for å hedre brusen: en reise gjennom mine opplevelser og smaker av både nye og gamle bruser på markedet. Det er selvsagt lov å engasjere seg og mene mye om brus, men selve innholdsfortegnelsen er meg likegyldig.

Jeg kommer til å poste hyppige anmeldelser i dagene som kommer, så det er bare å holde seg fast, finne fram brusen og følge med.
Her er et lite hint om hva som kan dukke opp i første omgang:

Oki BYE

 

25 thoughts on “VELKOMMEN TIL BRUSBLOGG

 1. @niclasfonn

  Kommer du til å teste eventyrbrus? (tror ikke den finnes i light, men det er veldig god, jeg vil faktisk kalle den en klassiker). Vil ellers si at jeg er glad for at du har begynt å blogge igjen. Ha en fin dag!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Skal gå rimelig tom for lightbruser før jeg tester den. Men kanskje den andre brusbloggen har testen den allerede??

   Reply
 2. Ingebjørg

  Haha, fantastisk! Har fulgt med på brus-testingen din på instagram, så dette kan bli spennende!

  Reply
 3. Åshild Marie

  Du fikk meg også på stekt sjampinjong med ketsjup-kjøret for noen år tilbake siden… Hva skjedde med det?

  Reply
 4. Kristin

  Leser aldri blogger, men denne skal jeg følge med på!!! Sukkerfri brus for life<3

  Reply
  1. Linnea Post author

   Spørs hva du mener med Jallabrus? Kommer først og fremst til å teste ting folk kjenner igjen eller har kjennskap til. Ikke ting som kun finnes i obskure utland osv.

   Reply
 5. Kathrlne

  1. Æ elske brus. 2. Æ e ganske sikker på at æ elske dæ 3. Detta e min nye favorittblogg

  Reply
 6. Marte

  Jeg ble ekstra glad for at jeg nå har funnet en person til som velger å skrive «bruser» om brus i flertall:) Dette skal jeg bruke som argument når kjæresten sier at jeg ikke kan kalle det bruser..!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Vet at det er grammatisk ukorrekt, men det er mitt liv og mine bruser.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *