Smellen


Fredag 8. juni 2012 kom smellen.

Hvilken smell? spør du kanskje.

Taco-smellen, naturligvis.

Jeg trodde ikke en slik smell eksisterte, jeg har jo aldri hørt om noen som absolutt ikke vil ha taco. Alle elsker jo taco. Men i et øyeblikk var jeg faktisk helt sikker på at jeg skulle av nettopp taco.

Jeg hadde rett og slett spist meg så mett på taco at jeg måtte hvile i flere timer, og jeg greide ikke engang å komme en time for tidlig til festen jeg var invitert i – så mett var jeg. Jeg rakk bare komme et kvarter før den begynte, og det er for min del helt uakseptabelt. Tenk om jeg hadde endt opp med å måtte stå på fest?

Heldigvis var det bare tre stykker på festen, så alle fikk sitte.

Uansett. Siden 8. juni 2012 har jeg altså ikke spist taco.

Likevel spør alle om det samme når jeg er på besøk:

– TACO?
– TACO EN DAG?
– TACO I DAG?
– TACO TACO TACO?

I morgen tenker jeg uansett å gi etter for gruppepresset og lage taco, da min kjære venn Halvor kommer på besøk til Molde for et kortere opphold. Før vi skal kjøre bil til Hove.

Uansett. På søndag kom endelig mamma hjem fra Tyrkia, og det passet veldig bra siden det var søndag.

Hun trodde at jeg ønsket å bidra i hagen på denne søndagen, men det ønsket jeg naturligvis ikke. Jeg kommer aldri til å bidra i hagen, mamma.

Likevel fikk jeg tre gaver av henne fra Tyrkia, som jeg likte svært god. Først en måke i plast som kan henges i taket og flakse rundt i sirkel (kan vise dere senere) – og så det beste jeg vet: nemlig glowsticks.

Og når jeg rører FORT på den ser det slik ut:

Tenk så populær jeg kommer til å bli på Hove. Spesielt når jeg har tre stykker av samme slag + en hel pakke batterier. Jeg har mest sannsynlig den beste mammaen i verden.

Her er ser jeg på MasterChef Australia.

Men så ble det mandag, og da ble jeg nødt til å reise til Oslo.
Det var nesten litt rart å være tilbake, selv om det bare er en måned siden jeg bodde der. Jeg hadde til og med nesten glemt hvordan man sniker på trikken.

Men jeg greide å snike på trikken og hente den nest siste versjonen av manuset mitt.

Samt det å komme meg opp til Hendrix Hair for å få nytt hår.

Det ble fint. Sant?

Etter omtrent 29 timer tok jeg flyet tilbake til Molde, hvor jeg ble sittende bak en mann som snakket så mye TIL sin fremmede sidemann at jeg var i ferd med å spørre flypersonalet om jeg fikk forlate flyet i fart.
For da responsen omsider uteble fra sidemannen, presset han heller bare setet bakover og stirret desperat mot Sudokuen jeg satt og løste, før han etter noen minutter ropte at det skulle være et syvtall i midten.

Og jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere, jeg ville jo bare skrike til ham at han for i Helvete kunne finne sin egen Sudoku, og at jeg for både hele samfunnet og Guds skyld håpet at han før eller siden kom til å snakke seg ihjel eller bli stum.

Ånei nå sovnet jeg.

Men jeg synes ikke fremmede mennesker skal snakke til hverandre uten grunn, så jeg ønsker at dere tenker dere om en ekstra gang før dere prøver å være hyggelige. For det er strengt tatt ikke særlig hyggelig.

67 thoughts on “Smellen

 1. Susanne

  Får så vondt i hjertet mitt når jeg ser hvor tynn du har blitt. Har fulgt bloggen din helt fra starten, og det føles på en måte som om jeg kjenner deg. Ble lei meg da du fortalte at du skulle slutte å blogge, men mest glad for jeg ser at du absolutt ikke har godt av dette kjøret. Håper du blir frisk, og ønsker deg alt godt. Klem fra meg :)

  Reply
 2. Ingvild :)

  Håper du får det bedre etter hvert!! Og håper du får det supert på Hove! Det begynner å komme seg der ute nå ;)

  Reply
 3. maggie

  Jeg kjenner meg igjen! Hadde nettopp en leverpostei-smell. Ikke at jeg spiste så mye at jeg ble altfor mett, men sånn at jeg ikke vil se en sånn gul boks en gang! Tror jeg har spist det ca hver dag i 7 år! RIP leverpostei :/

  Reply
 4. anna

  du er utrolig vakker og håret ditt er helt perfekt! Gleder meg til boken din kommer ut, tror virkelig den er bra, du skriver jo alltid så bra :D

  Reply
 5. Torill

  Er litt trist at du skal slutte og blogge, er så utroli arti å lese! liker den kjempegodt!
  Gleder meg også til boken din kommer ut, det blir løp og kjøp for min del. den har jeg bestemt meg for å lese!
  Fine bilder og må si at du har jævli fint hår ! selv klipte jeg av meg håret til skuldrene før jul og det føles ut som det tar år før det vokser ut igjen…… menmen
  Stor klem :)

  Reply
 6. tine

  TACO-SMELLEN! Det er den værste smellen et menneske i tid kan gå på. Jeg spiste taco 2 ganger i uken før og når jeg ikke spiste taco så gledet jeg meg til neste gang jeg skulle spise taco. Men i februar var det stopp. Vet ikke helt hva det var, spiste ikke mer enn vanlig, men jeg ble så kvalm. Kunne i gjøre annet enn å stirre rett i veggen resten av kvelden. Siden det blir har jeg ikke hatt lyst på taco. Har prøvd å spsist det to ganger kun for å se om jeg kan omvende meg selv, men uten hell. Taco er ute av menyen for min del. Kos deg på Hove. Drar til Arendal i helgen selv:)

  Reply
 7. Lisa

  Veldig fint hår. Har du satt på extensions, eller har de bare gjort max ut av det du allerede er født med?

  Er forresten skikkelig kjipt å være matlei. Uansett hvilken mat det er snakk om. Bortsett fra sushi da.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Jeg har extensions, men de er ikke så veldig mye lenger enn håret mitt nå. Har bare en pakke.

   Tell me about it, glor langt inn i kjøleskapet as we speak. I Molde har vi ikke engang ordentlig sushi.

   Reply
 8. Lydia

  Har gått i samme smellen flere ganger .. Også lærer man ikke til neste gang ..!?
  Du ble fin på håret forresten og du var veldig fin i kjole (: Ha det gøy på Hove da! Med GlowSticks!

  – L

  Reply
 9. ida

  jeg har også gått på en smell. oste-smellen. kan ikke spise ost lenger. har spist det hver dag i hvertfall 2 år og nå har jeg gått 1 måned uten. så jeg må spise tacoen min UTEN OST. det er sykt deprimerende.

  Reply
 10. Kristian

  jeg stoppa å lese akkurat her:
  “Jeg hadde rett og slett spist meg så mett på taco at jeg måtte hvile i flere timer, og jeg greide ikke engang å komme.”

  syns det var litt morsomt å stoppe der.

  Reply
 11. Bell

  *Humre humre* veldig morsomt innlegg! Faktisk så humrer jeg ikke..jeg ler, ganske høyt også faktisk, når jeg sitter på jobb. Jeg får kommentarer “å hva leser du”, jeg kan da ikke innrømme at jeg leser en blogg til siviliserte mennesker som leser finansavisen isteden for vg.. men hvem vet kanskje stalker de deg?
  Du er i hvert fall en kjempe dyktig og morsom jente, som man får veldig lyst til å bli kjent med! Jeg tror de fleste jenter kan kjenne seg igjen i deg, i det du skriver. Du “fanger” oss på en helt spesiell måte, fordi du er ærlig, sårbar og forfriskende pessimistisk istedet for kvalmende falsk (god morgen mine vakre blogglesere) haha det er jo faktisk hysterisk!
  Jeg dropper å kommentere det faktum at det er min første kommentar osv som alle andre…selv om jeg nå gjorde det selv. Men jeg må kommentere til dere andre kommentatorer–litt uinteressant at dere har hatt en matsmell..really! Si heller hvor mye dere liker Linnea istedet..:)
  Gratulerer med bok og masse lykke til! Ses kanskje på Hove- da kommer jeg garantert til å nevne denne meldingen! Klem til deg:)

  Reply
  1. Linnea Post author

   Takk, Bell!

   “God morgen verdens beste blogglesere” – det er til å le seg fordervet av. Du har helt rett.
   Jeg synes for øvrig det er artig å høre om andre i min situasjon, jeg da. Men det er sånn jeg er da.

   Takk uansett!

   Reply
 12. Evelinn

  Ha ha, uff….jeg må le av deg (igjen). Eller ikke av deg, men det du skriver. Hadde nok selv klikka etterhvert om en vilt fremmed tvang seg på meg og skulle løse MIN sudoku (bortsett fra at jeg aldri i verden gidder å holde på med sudoku da).

  Du liker ikke at fremmede snakker til deg…..hmmmm…..syntes du også det ble ubehagelig og trodde du jeg ikke mente det da jeg snakket til deg i kassen på butikken her om dagen? Mente ikke å skremme deg bort. Sånn er det å ha “fans” vettu :oP

  Men jeg mener det jeg sa, du skriver BRAAAAAA og du er en superskjønn jente (som desverre ikke ser ut til å se dette selv).

  Lykke til på Hove. Kos deg masse! Så kanskje vi sees (og vi….eller JEG prates) på butikken en annen gang :oP

  Hilsen
  “Uhyggelig fremmed”

  Reply
  1. Linnea Post author

   Neida, det er noe helt annet når jeg er på jobb, Evelinn :) Jeg blir selvfølgelig litt satt ut, men i det store og hele er det hyggelig. Vi snakkes nok :)

   Reply
 13. eszter-iszting

  hermed anbefaler jeg den historiske south park-episoden hvor jennifer lopez skriker “taco, taco, burrito, burrito” hele tiden. veldig morsomt, virkelig.
  du har fint haar, men farger de det eller har du faatt extensions eller har de nettopp klipt av det?
  jeg kan nemlig ikke bestemme helt hva det skjedde med haaret, men det ser i hvertfall fint ut..

  Reply
 14. Eline

  Hei Linnèa! Ble så utrolig trist da jeg leste at du skal slutte å blogge, men skjønner at du føler at tiden er inne for det. Når jeg har vært langt nede har jeg lest bloggen din, og følt meg bede. Så jeg ville bare si tusen tusen takk! :) Gleder meg enormt til boken din kommer, og at det ikke er det siste vi hører fra deg, for du er en nydelig og umistelig jente! klem fra meg <3

  Reply
 15. Christina

  Elsker bloggen din. Det er synd du slutter å skrive, et av ukas høydepunkt de siste åra har vært å gå inn her og lese. Tror jeg kommer til å få abstinenser, den boka bør være tjukk for å si det sånn! ;-) Men – uansett hva du gjør, ikke slett bloggen. Den er kjempeinspirerende for meg, og sikkert veldig mange andre også. 2 spørsmål; Hvor er de fantastiske solbrillene fra? Og – har du noe boktips i mellomtiden så jeg ikke råtner mens jeg venter på boka di? Du er den mest inspirerende personen jeg vet om, håper du vil skrive mer i fremtiden. Tusen takk for alt du har gjort :)

  Reply
 16. Ada

  Så fine briller! Kuult du skriver bok! Skulle ønske du ville blogge litt på si, men ikke hvis du ikke har lyst selfølgelig.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Jeg blogger hver dag på instagram. Det får holde. Jeg orker ikke mer.

   Reply
 17. sol

  Du må begynne å spise jente, så deg på frisørsalongen og du så ut som et vandrende skjelett når du tok av hettegenseren:/ håper alt ornder seg…

  Reply
  1. Linnea Post author

   Dette er utrolig ufint av deg å påpeke. Tror du ikke jeg selv vet hvordan jeg ser ut? Er det pent å påpeke at folk ser jævlige ut? Du burde skamme deg, jeg er fullstendig klar over hvordan kroppen min ser ut. I tillegg vet jeg hvorfor den ser slik ut som den gjør, i motsetning til deg.

   Reply
  2. j

   Du kunne like gjerne gått opp til Linnea der og da og slått henne så hardt du kunne i ansiktet, for det er den samme effekten du skaper med en slik kommentar. Din drittperson. Tror du at en sånn kommentar gjør at et lys går opp for henne, hvor hun tenker “Oi!! Hei! Hun har jo rett! SHIT! Jeg MÅ spise mer!” og hvor hun gir deg all ære for at hun ble frisk? Les deg opp på sykdommen ditt forbanna nek.

   Linnea, Linnéa, Linnèa, du er et forbilde. Og da snakker jeg ikke om sykdommen din, men personen du er ! Om du vil kan du bli en stor forfatter. Kvinnelig Knausgård om du vil! Jeg har troen!

   Reply
 18. Carmen

  Linnea, du er ordentlig vakker når du smiler. Det er bare det jeg ville si. Ha en fin kveld!

  Reply
 19. Julie

  Dette er den styggeste kommentaren jeg har lest, både hva som blir sagt og måten det blir sagt på.

  Reply
 20. Henriette

  Oioi, hvor ser du på MasterChef Australia? Finnes det episoder på nettet?
  MasterChef Australia er bezt <3

  Reply
 21. Silje

  Genialt blogginnlegg. Jeg gikk på en coca cola-smell en gang. Var med i en konkurranse hvor det var førstemann å drikke opp en storflaske. Premien var på 500 kroner. Det jeg egentlig ville si var at jeg er veldig misunnelig på deg! Jeg kom over et to år gammelt intervju med Chirag fra Karpe Diem som sa du var kul og at han en gang spurte deg hvor mye du skulle ha for å ha barn med ham. Jeg ville laget barn med ham med en gang.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Haha. Tror ikke han har spurt meg om det, altså. Da hadde jeg hatt kids, lism.

   Reply
 22. Sylvi

  Herreguud, så søt og fin du er! Takk for verdens fineste blogg, at vi alle har fått bli litt kjent med deg.

  Reply
 23. Martine

  Kjempefint håret ditt ble! :D
  Du er så sykt pen! Så pen at du faktisk kan ha runde solbriller. (Jeg hadde sett ut som en idiot!)

  Enig i at det ikke er særlig hyggelig når fremmede finner ut at de skal snakke til en helt ut av det blå!

  Reply
 24. Julia

  Jammen kjære vakre vene, her har jeg ikke sett på bloggen din på en god stund nå, også har du blitt så tynn… Håret ditt var forresten helt fantastisk. :)

  Reply
 25. Dyrevenn

  Hei Linnea! Et lite spørsmål. Jeg ser du har en søt liten fugl, og Jeg går ut ifra at du er glad i dyr. Og lurte derfor på om du kunne laget et lite innlegg om dyrebeskyttelsen på siden din. Vet ikke om de får noen statlige midler? Men det jeg har fått med meg er at de er ekstremt avhengig av donasjoner fra publikum. Selv har jeg handlet 4 produkter i nettbutikken dems. Jeg hadde blitt utroooolig glad om du hadde nevnt dem i et innlegg, eller laget et eget. Du når ut til mange mennesker, og dette ville betydd mye for de stakkars dyrene som har det vondt, eller står uten et hjem. Hilsen Dyrevenn <3

  Reply
 26. Bob

  Hei Linnea
  Takk for en underholdende, og til tider, lærerik blogg. Dine blogginnlegg vil bli savnet.
  Peace.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *