BRUSBLOGG: FANTA EXOTIC ZERO

Ja, ja, gratulerer med dagen.

Det foregår særdeles spennende ting på Brus-markedet om dagen, og det virker som om flere Brus-produsenter har fått øynene opp for at vi trenger nye smaker og alternativ, særlig innenfor zero-hylla. Og her om dagen trodde jeg faktisk at jeg skulle stryke med under et besøk på Meny, og jeg skulle handle inn diverse småting man ikke får andre steder til helgen.

Jeg hadde med den nye sparkesykkelen min, og sparket sakte mot brusveggen, spent på å høre om det jeg hadde hørt rykter om var sant: Om Fanta Exotic faktisk hadde kommet i zero-versjon, eller om det bare var en drøm.

Fanta Exotic var nemlig min favorittbrus gjennom mange år da jeg var typ 12-13, og i en lang
periode levde jeg utelukkende på frøloff, taco-baguette og Fanta Exotic, og kunne ikke tenke meg et liv uten. Her er et bilde fra min Fanta Exotic-periode:


(Jeg er mennesket med skjørt)

Dessverre inntraff på et eller annet tidspunkt denne litt uheldige spiseforstyrrelsen, som bidro til at Fanta Exotic og alt annet som var godt ble som revet fra meg, og jeg utviklet et veldig
negativt forhold til alle de tingene jeg tidligere hadde satt høyt. Den skulle selvfølgelig vise seg å vare en stund også, og frykten for Fanta Exotic varte og rakk så lenge at jeg helt glemte hvor høyt jeg hadde elsket den. Jeg hadde rett og slett vent meg av såkalt «vanlig» brus.

I dag har jeg ikke noe imot «vanlig» sukkerbrus, utover at jeg ikke liker det like godt som kunstig sukkerbrus, og jeg drikker det om jeg får det servert. Men, til tross for et sterkt minne om at jeg pleide å elske Fanta Exotic, har jeg altså ikke inntatt akkurat denne brusen på over 15 år. Det holder fra min side rett og slett ikke mål.

Uansett, med en kurv under armen sparket jeg altså mot Fanta-seksjonen i Brus-hyllen, og ved siden av den «originale» Exoticen, fikk jeg fort øye på litt mer sølvfarget versjon: Fanta Exotic Zero.  Jeg kunne kjenne pulsen øke og tårene presse på idet jeg grep en fra hyllen og studerte den: Den var perfekt, og jeg ville kjøpe alle.

Jeg måtte imidlertid begrense meg, da jeg bare hadde med en ryggsekk som allerede hadde litt ting oppi, i tillegg til at jeg skulle ha en stor flaske annen Brus, to bokser te og en pose potetgull, som kom til å ta mye plass. Og plastposer i butikken driver jeg ikke med lenger, så da fikk jeg bare plass til to, som for så vidt er greit nok, men selvsagt ikke optimalt.

Jeg kan innrømme at jeg var litt redd da jeg kom hjem og skulle åpne Brusen, og for hvilke
minner og følelser smaken kunne vekke, da jeg har hatt en del episoder hvor jeg har brukket meg idet jeg har forsøkt innta mat- og drikkevarer jeg forbinder med et tidligere liv. Jeg var også redd for å bli skuffet – at det ikke skulle smake det samme – at det bare skulle være en hype. Litt slik som når den lenge savnede SOHO-sjokoladen kom tilbake på markedet etter typ 15 år, og ingen egentlig likte den lenger.


Foto: Nidar

Uansett, første slurk av Fanta Exotic … Jeg vet ikke hva jeg skal si – det er det største jeg har
opplevd i nyere tid, og jeg måtte felle en tåre Brus der jeg sto på kjøkkenet og lot den lyserøde væsken fylle munnen og svelget.


Bildet er tatt av meg, men inspirert av Camilla Pihl

Brusen er søt og smaker deilig av eksotiske frukter som fersken, pasjonsfrukt og appelsin, og smaker egentlig akkurat slik jeg husker. Den er nok ikke like «intens» som den originale
varianten, men for oss som er glad i light-varianter – er dette som å komme til Brus-himmelen, og det var som om alle brikkene i Brus-spillet som jeg kaller livet plutselig falt på plass.

Jeg vil gi denne terningkast SEKS, dog med et lite forbehold:

Jeg opplevde nemlig noe ganske dramatisk da jeg skulle pante de to flaskene. Begge hadde et to-kroners pantesymbol som jeg ikke har sett før, som jeg tenkte at var kult og spennende, men som heller skulle vise seg å være UMULIGE Å PANTE. Jeg måtte rett og slett kaste dem i
plastavfallet på Kiwi, som sikkert også resirkuleres og sånn, men det går ikke an å lage plastflasker som ikke kan pantes i 2018. Her må det skje en forandring SNAREST, jeg forstår ikke hva dere holder på med. Vi har nok plast som ligger og flyter rundt,
og jeg vil ikke se en ENESTE Fanta Exotic-flaske i naturen.

Håper dere får en like stor opplevelse som meg med denne Brusen, det unner jeg alle.
Kjøpes for ca 20 kr på min lokale Meny/Coop Xtra.

26 thoughts on “BRUSBLOGG: FANTA EXOTIC ZERO

 1. Christine

  Spennende, denne må jeg prøve! Jeg lurer forresten på hva du bruker som søppelposer siden du ikke bruker plastposer lenger? Vil gjerne slutte å ta i mot plastposer selv, men trenger de jo for å kaste søppelet…

  Reply
 2. Fride

  Denne må jeg prøve! Håper jeg blir like fornøyd som deg. Jeg oppdaget forresten også 2kr pantemerket på en battery black edition (ikke prøv den, det er vanlig battery) jeg kjøpte i dag ? De må oppdatere panteautomatene!

  Reply
 3. Sara

  ???? Det var også min favoritt før spiseforstyrrelsen tok over livet. Liker heller ikke lengre sukkerbrus så jeg gleder meg til å prøve!!

  Reply
 4. Christine

  Hallo, hvorfor får man ikke pante disse nye 2kr- flaskene?? Jeg hadde også to spennende flasker jeg skulle pante her om dagen, men de kom bare ut igjen! Jeg fikk en manuell pantelapp av en ansatt på butikken, MEN hun skrev på lappen at flaskene bare var verdt 1kr per flaske :( Lureri!!

  Ellers vil jeg bare si at Fanta Exotic er en av de beste brusene, og jeg er lettet over at Brusbloggen er enig.

  Reply
 5. Johanne

  Jeg elsker brusbloggen, har sagt tidligere at den løfter livet, og det gjør den stadig. Håper det er ok, selv om jeg aldri drikker brus, dvs kun Pepsi Max.

  Reply
 6. A

  Hei, flotte Linnea!
  Jeg vet du har drukket en decent mengde med hvit monster opp gjennom årene, og lurer i den anledning på om du har blitt dårlig i magen av den? Spør for en venn:-):-):-)

  Stor fan

  Reply
  1. Linnea Post author

   Nei, det har jeg ikke! Men det kommer vel an på hva slags søtningsstoffer man tåler og ikke, noen er veldig sensitive, så da kan det være det vennen din lider av :(

   Reply
 7. Sigrid

  Noe du burde prøve: Pepsi Max med lime. Helt utrolig god, er min mening hvertfall! Jeg elsker Pepsi Max over all brus så den med Lime falt også i smak!

  Reply
 8. Emilie

  Tenkte å tipse deg om at noisy har KOMMET MED ZERO!!!! vet at det ikke er brus-brus, men mer en frukt-brus???? Men jeg smakte nettopp den med pasjonsfrukt og mango?

  Reply
  1. Linnea Post author

   Smakt den med eple og pære, og synes den var grei. Men ikke helt brus synes jeg …

   Reply
 9. Astrid

  Hvor er den røde genseren din fra? Den som du har på på profilbildet på insta :)

  Reply
 10. Marta

  Jeg har samme forhistorie med kjærlighet for fanta exotic som så ble drept av spiseforstyrrelse for 11 år siden. JEG HAR VENTET I 11 ÅR PÅ DETTE! Følelsene rundt det å kjøpe den, spenning og glede og litt frykt for første smaken, og jubel da den går inn på toppen av listen ved siden av Pepsi max har vært…Mye. Hurra!! Jeg kjenner på EKTE glede.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *