BRUSBLOGG: DIET GINGER ALE

Det finnes mange preferanser der ute innen brusbeholdere, og hvordan Brus bør inntas. Noen foretrekker å drikke fra boks, mens andre liker plastflasker, glassflasker eller å drikke fra et glass.

Personlig har jeg alltid vært en halvlitersflaskeforkjemper, og helt siden jeg var ung bruselsker, har jeg drømt om å en dag ha så god økonomi at jeg bare kan ha halvlitere med Pepsi Max og andre Bruser i kjøleskapet. Dette ønsket står fortsatt sterkt, da jeg først og fremst synes 0.5 liter er en perfekt mengde brus for én. Jeg opplever at jeg ikke blir tilfredsstilt ved inntak av kun 0.33, mens 1,5 ofte er litt i overkant, og jeg føler at jeg “kaster bort” Brus når jeg setter igjen noe i en stor flaske, siden den ikke smaker like godt som den gjør nyåpnet og fersk.

Jeg har blitt en fyr som bruker veldig mye penger på mat og drikke – uten å ha særlig dårlig samvittighet for dette, da jeg sjelden kjøper klær og annet drit jeg ikke trenger. Mat og brus må jeg jo uansett spise og drikke, så da velger jeg å kjøpe det som gir meg mest glede. Brus på halvlitersflaske gir meg mye glede, og selv om de store flaskene med tre ganger så mye innhold nesten koster det samme, er dette en vurdering jeg tar fra dag til dag. Som regel handler jeg store varianter av Pepsi Max, mens jeg unner meg andre Bruser i halvlitersflasker. Noen ganger kjøper jeg riktig nok halvlitersflasker av Pepsi Max også, og da skal Brusen selvsagt drikkes rett fra flaska. Å se voksne mennesker helle Pepsi Max fra halvlitersflasker opp i et glass gjør meg faktisk fysisk vondt, da det faktisk ikke er meningen.

Det jeg derimot aldri kjøper, er Brus på boks. (Se bort ifra Monster her, alltid et unntak fra
regelen.) Men i noen tilfeller er jeg villig til å gjøre andre unntak, om Brusen det gjelder er god nok.

Ginger Ale Diet er en sånn Brus. Dette er en Brus vi ikke har i Norge enda, i alle fall ikke som jeg har sett. (Jeg vet at det finnes en “Ingefærøl light” i ulike forretninger i Oslo, men den har jeg smakt og den smaker dritt, så det gidder jeg ikke få tips om.)

Ginger Ale Diet er imidlertid en av mine favorittbruser, og derfor synes jeg det er trist at den er så vanskelig å få tak i. I New York selger de flere ulike varianter av denne på halvlitersflaske, mens i LA (hvor jeg er nå), selger de altså kun på boks, eller på 2-litersflaske. Her har de også bare varianten fra Canada Dry, som dessverre ikke er min favoritt, da den blir litt “pistrete” i forhold til den fra Schweppes. Så om Norge på et tidspunkt innser dette enorme hullet i Brusmarkedet, ønsker jeg meg den, heller enn Canada Dry-varianten.

Jeg kjøpte uansett en seks-pakning bokser av denne samme dag som jeg kom, til tross for at den – ikke bare er på boks – men på MINI-boks. Altså kun 0.221, og da blir det så lite for min del at det nesten ikke er vits engang. Men siden han jeg reiser med også er litt interessert i Ginger Ale, lot jeg det stå til.

Når det kommer til smaken på denne, er det ikke til å stikke under stol at selve boksen
ødelegger litt av smaksopplevelsen. Jeg kunne selvfølgelig helt oppi et glass, men da måtte jeg ha hatt et jævlig lite glass i så fall, så liten som den boksen er.

I tillegg liker jeg egentlig å se Brusen min, på samme måte som jeg liker å se maten jeg spiser. Den muligheten har jeg ikke når jeg drikker Brus fra boks, og smaken blir liksom litt mer ubestemmelig da. Den hadde kanskje smakt bedre hadde den vært på en gjennomsiktig boks, men jeg skjønner at det er vanskelig(/kanskje umulig?), og i tilfellet dyrt å produsere.

Uansett: Smaken er jo egentlig ganske god, med en mild smak av ingefær (som jeg egentlig ikke er såå glad i), og ikke sterk i det hele tatt. Kanskje litt for mild, dog? Jeg mener å huske at
balansen i Schweppes er ganske mye bedre, nettopp fordi den smaker et hakk mer ingefær.
Fargen er hvit og ser veldig appetittelig ut, og til tross for at den lille boksen knapt er en munnfull, så er det jo bare å knekke opp en ny.

Uansett: Dette er en veldig bra Brus som jeg håper at noen tar ansvar for at kommer til Norge så fort som mulig, da dette er en Brus-keeper i mine øyne. Den når ikke opp til sekseren, siden jeg vet at det finnes en bedre variant der ute, men den får en solid femmer av meg.

Med alt dette sagt, finnes det ikke noe fasit på hvordan du bør drikke DIN Brus. Jeg hater ikke folk som drikker Brus på boks, jeg bare forstår det ikke. Fortsett å drikke Brusen på din måte, det viktigste er jo at vi drikker Brus, ikke hvordan vi gjør det.

Takk for Brusen.