Brus og påvirkning

Okey, dette kan bli et litt omfattende innlegg. Men jeg må bare få sagt det før vi kan fortsette som planlagt.

For det som er litt farlig med å vise Brus i sosiale medier, er at folk kan bli smittet. Det var for eksempel en periode for noen år siden at jeg postet en del Bruser på min Instagram-profil, ofte i vakre omgivelser eller fine glass og kopper, fordi dette – som dere sikkert har forstått – er noe jeg er interessert i.

Her er et lite utvalg av både publiserte og upubliserte bilder:


Jeg ble spesielt ivrig de gangene jeg var i USA, hvor de hadde mange energidrikker jeg ikke hadde smakt maken til i Norge. Bildene var egentlig mest til glede for meg selv og andre eventuelle Brus- og energidrikkentusiaster, men etterhvert begynte beskyldninger å sive inn i både kommentarfelt og private innbokser:

– Du er et dårlig forbilde, fordi du reklamerer for Brus og BRUS ER FARLIG

– Dette er åpenbart skjult reklame OG JEG HAR ANMELDT DEG TIL FORBRUKEROMBUDET + POLITIET

– HAR DU IKKE LEST SAKEN OM HAN SOM DØDE AV ENERGIDRIKK, SLETT DET BILDET (dette var en kommentar fra Trude Drevland)

Dette er selvfølgelig noe jeg tar på alvor. Jeg vil ikke være noe dårlig forbilde som pusher Brus på unge (eller voksne) uten at de merker det selv. Jeg vil ikke at noen skal føle at de må drikke brus fordi jeg gjør det, eller går i butikken og kjøper Brus – for så å bli avhengig. Jeg vil ikke at noen skal drikke seg ihjel på energidrikk, bare fordi de har sett meg drikke én.

Før disse beskyldningene var jeg riktig nok allerede bevisst, men følte at det var innafor siden jeg hadde kjøpt alle Brusene mine selv. Jeg er ikke sponset – jeg er bare en vanlig fyr som liker brus. Men siden jeg ikke ville at noen skulle få problemer med Brus på grunn av meg, kan jeg
innrømme at jeg i det siste året har forsøkt å drikke energidrikk og andre Bruser i hemmelighet.

Noen ganger har jeg riktig nok lagt ut i SoMe likevel, men stort sett med disclaimers og advasler om at man bør være moderat i sin brusdrikking, og holde spesielt energidrikker til ferier eller spesielle anledninger.

Her etter en jobb jeg hadde gruet meg litt til, og følte behov for å feire på vei hjem.

Og her på ferie i Paris. Kanskje den beste dagen hittil i mitt liv. Monster + duer = life.

Jeg prøver ikke å si at jeg er et perfekt forbilde når det kommer til påvirkning. Men man blir jo påvirket av alt, og jeg tenker at det er bedre å bli påvirket til å prøve en ny brus, heller enn å kjøpe underlivsparfyme(!), veldig stygge og dyre klokker eller signe seg opp med et abonnement for barberhøvler som bare kommer og kommer i posten og ikke er mulig å avslutte.
Men kanskje jeg tar feil.

Brusbloggen er ikke bedre enn noen andre, men bare vit at jeg vet. På samme måte som dere må tenke dere om neste gang dere er i butikken og legger en brus dere égentlig ikke hadde tenkt å kjøpe i kurven – bare fordi dere så det på en dum brusblogg. Da må man vite at man har latt seg påvirke, og vurdere om det er noe man har lyst å være med på.

«Har jeg lyst å bli en Brus?»

Det betyr ikke at jeg fraskriver meg ansvaret som brusformidler eller -forbilde, for det går ikke an. Så lenge man har én venn eller leser som får med seg hva du sier og gjør, spiser eller drikker, må du vite at hen kan påvirkes. Vi har alle ansvar overfor hverandre, og alt vi sier og gjør betyr noe.

Med det sagt, vil jeg gjerne takke for deres overveldende engasjement for Brusbloggen. Vi er
tydeligvis mange som er interesserte i Brus, og det gleder meg. Neste anmeldelse kommer senere i dag, og er som dere kanskje forstår en hvit, liten favoritt.

Skål

21 thoughts on “Brus og påvirkning

 1. Elin

  elsker brusbloggen! Kan du teste ut solo super og solo super med appelsin og jordbær? Sistnevnte er en av mine favoritter, og jeg har enda ikke møtt noen andre som liker den, siden alle syntes den er så kvalmende.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Har smakt, men kan gjøre en anmeldelse på den før eller siden også!

   Reply
  2. Malin

   Endelig! Digger solo super med jordbær og appelsin? Min must have når jeg sitter på jobben i kassa på Coop ?

   Reply
 2. Silje

  Herregud! Nå fikk jeg lyst på brus, og det er din skyld! Neeeeida, addicted since 1995. Hadde en pause på 2 uker i år da, de mest deprimerende tidene siden jeg var gravid og måtte begrense meg. Måtte jo holde meg fit og fin, så jeg kunne skvise ungen ut, for så å spraye deo i skrittet

  Reply
 3. Monika

  Jeg oppriktig koser meg når jeg leser din brusblogg ! Jeg er en en jente på 41år som er «inni skapet brus elsker» … litt flaut å like brus når alle har så sterke meninger om det ? Fysj, kjipt, ekkelt, usunt osv osv…
  Du gir det liksom litt tommelen opp for å synes brus er litt Ok liksom ? og det liker jeg!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Så lenge du er inni brusskapet så ser jeg ikke noe problem med det.
   Lykke til med brusen!

   Reply
 4. Ingrid

  Jeg er veldig glad for Brusbloggen, og for at du sier dette. Som en liten notis til meg selv vil jeg også bare si at hvis jeg kjøper en brus fordi jeg leste om den her, så er det en brus jeg kjøper istedenfor Pepsi Max’en jeg hadde kjøpt uansett. Jeg tror variasjon kan være lurt også i brusverdenen. Men jeg er jo ingen brusekspert. Dessverre.

  Reply
 5. Idun

  Flott innlegg i påvirknings- og ansvarsdebatten! Jeg skylder riktignok min avhengighet på min mor som har vært trofast til Pepsi Max siden jeg var bare barnet, og naturligvis meg selv som er i stand til å ta egne valg på matbutikken.

  Men jeg lurer på en ting! omtaler du energidrikker som brus? Pepsi Max blant annet inneholder jo også koffein, og vil kunne ha samme oppvåkningseffekt i større mengder. Samboeren min skryter ofte av å ikke ha drukket brus på 4 år, men drikker daglig hvit monster. Hvor synes du grensa mellom energidrikk og brus går?

  Reply
  1. Linnea Post author

   Noen ganger. Skiller egentlig mellom Brus og Monster, bare. Men energidrikk er jo ganske mye verre enn Brus, og kan ikke drikkes mye av skal man unngå å dø. Kommer et innlegg om dette i kveld!

   Reply
 6. Lovise

  Korleis stiller du deg til å blande ut saft i farris? Eg har havna på det kjøret. Eksperimenterte mykje med brus i min ungdom. Der ein kjørte «blandings» Der ein blandar forskjellige brustyper. Eg holdt meg til toppen tre om gangen… Fæl vane som gav meg veldig lite anna enn dømmande blikk frå mine medaldrande. Føler saft og farris er ikkje heilt det samme men, lell. For tida går det i Lerums bringebærsaft og blå farris. Har du nokon andre anbefalinger tar eg gjerne i mot. Eller bør eg halde meg for god til slikt. For førehand takk✌? P.S. ❤️

  Reply
  1. Linnea Post author

   Jeg forsøkte det første gang denne uken, og ble veldig positivt overrasket! Tror ikke det kommer til å bli en del av Brusbloggen dog, da jeg ikke anser farris som “brus” utover at det er kullsyre i den, men jeg har prøvd granateple-brisen + bringebær fun, og synes det var helt nydelig.

   Reply
 7. Marte

  Megalol! Leser først og fremst Brusbloggen fordi jeg elsker måten du skriver på, og humoren din. Hater ikke akkurat Brus heller, så det er en slags bonus.

  Tror nok også at de som får kjøpetvangstanker av denne bloggen allerede er hektet på værre ting. Så no worries.

  Keep up the Brusblog :-)

  Reply
 8. Sindre Pedersen

  Elsker hvor dedikert du er, men det skulle vel bare mangle av respekt for alle brusene der ute. Du kommer tross av alt med de viktigste nyhetene av de uviktige. Derfor forstår jeg nå bedre hvorfor du behandler brusene i så pene glass (fantastisk lols, dævver av de bildene:)

  Jeg er selv i sydligere strøk hvor varmen gjør sitt for at hjernen beordrer meg til å kjøpe brus HELE tia. Har derfor kikka litt ekstra i hyllene, og ramla av den grunn over et par varianter innen Cola-segmentet jeg foreløpig ikke har sett på Rema el Kiwi (handler nesten bare der). Ramser opp: Cola Zero Vanilla, Fanta Zero Lemon, Cola Cherry osv. Noen av disse som bør la seg friste mer enn andre her? Selv er jeg småskeptisk.

  Forøvrig sjonglerer jeg mellom de ekte “fire store”: Solo Super, Villa Lett, Urge lett, Mountain Dew lett.

  Brusklem fra meg.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Olala, det skjønner jeg godt! Jeg trooor imidlertid vi har en del av de der i Norge også, typ i jåledisken på Deli Deluca. Men ikke Fanta Zero Lemon? VIlle ha prøvd den.

   Enjoy sydligere strøk!

   Reply
   1. Sindre Pedersen

    Fanta Zero Lemon. Et syrlig snasent innslag. Terningkast: 4.

    Cola Zero Vanilla derimot…aahhh. TK: 2-.

    Reply
 9. Synne

  Hellåååå, kan du plis anmeld den blåe Monstern? Ville betydd veldig mye :))))
  Hjertelig hilsen Monster-lover

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *