BRUSBLOGG: VILLA LETT

Okey, sinnet fra forrige brusbloggpost har omsider gått over til tristhet, uten at jeg vet helt
hvorfor. Dette er uansett ikke noe jeg får gjort noe særlig med, så derfor kommer dette til å bli et litt trist innlegg om Brus. Til tross for at Brus pleier å være noe som gjør meg glad, så er det ikke alltid at medisiner funker.

Jeg tror uansett det var forrige onsdag at jeg omsider fikk fatt i ukens Brus, etter at jeg hadde vært klar over dens eksistens i nærmere en uke.
Nemlig den helt nye brusen fra Villa (eller Villa Farris som noen kaller den): Villa lett.

Jeg har ikke et veldig nært forhold til Villa, ettersom den ikke har eksistert i lettvariant tidligere. Men et glass nå og da i festlige lag har det nok likevel blitt, særlig i tilfeller hvor verten ikke har hatt peiling på populærbrus.

Det første problemet under testen av denne nye og spennende Brusen, oppsto da jeg skulle åpne flasken. Korken satt alt for godt, og ettersom den i tillegg var ganske liten – fikk jeg ikke grep, og jeg brant nesten vekk innsiden håndflaten i forsøket på å få meg litt Brus.

I tillegg sto God morgen Norge på i bakgrunnen, hvor nok et innslag om Frank Løke ble sendt – og ikke for å være kjip, men jeg tror kanskje ikke jeg orker mer daglig Frank Løke på GMN om nye tema han kanskje har noe å si noe om nå. Det gjorde meg bare enda mer rasende og lei meg, og jeg ville slå av TV-en i protest, men hadde allerede hendene fulle med en brusflaske som ikke ville åpne seg, og det var rett og slett ikke en god opplevelse.

Til slutt ble jeg så desperat etter å få opp brusen og slå av TV-en at jeg måtte ta i bruk tennene. Jeg vet ikke om dette er en generell bug, eller om det bare gjaldt min flaske, men å måtte bite opp flasken er i alle fall uaktuelt for min del, og kommer til å påvirke både resultatet og mine framtidige valg av Bruser i butikken.

Jeg skal likevel innrømme at jeg synes brusen var nokså god, og smakte vanlig champagnebrus. Jeg ante dog en litt rar og ubestemmelig ettersmak, men det kan være fordi jeg ikke er helt vant til den ennå, for slik er det jo ofte med Brus: Først smaker det sølevann, og da gjelder det bare å helle innpå nok så man blir vant til den, og først da kan man sette pris på den.

Jeg kommer til å gi Villa Lett én ny sjanse, men om jeg må bruke tennene for å få meg en ussel dråpe champagnebrus da også, kommer jeg til å saksøke produsenten og kreve store penger for traumer etter God morgen Norge-innslag + tap av livskvalitet.

Hadde det ikke vært for god smak, fin gullfarget brus og OK design, hadde jeg gitt en treer.
Jeg ender likevel opp med å gi den en foreløpig terningkast 4, med forbehold om endringer.

Pris: KR 22 hos min lokale Rema 1000.

PS. Lettbrus kan være skadelig for tennene, så drikk med måte.
PSS. Gi gjerne en lyd dersom du har en favorittlettbrus du ønsker at jeg skal teste. Veldig obskur Brus som er vanskelig for folk flest å relatere seg til, vil ikke bli anmeldt her i Brusbloggen.

55 thoughts on “BRUSBLOGG: VILLA LETT

 1. Lisa

  Hva med å dra frem noe Oskar sylte? De har vel produsert lett-varianter både av ananas og pære (har brukt å finne dem i store meny-butikker)

  Reply
   1. Kristine PG

    Skulle inn for å si det samme, som god Moldenser må du vel teste Oskar Syltes light-versjoner

    Reply
 2. Torun

  Har du smakt Fanta zero med solbærsmak? Er faktisk det merkeligste jeg noen gang har smakt i hele mitt liv.

  Reply
 3. Kristine

  Kan du teste sukkerfri Siesta fra Rema 1000? Folk liker å snakke stygt om Siestaen, men bedre appelsinsmak skal du lete lenge etter!!

  Reply
 4. Martine

  Jeg elsker Villa men har alltid syns den er litt for søt så denne må jamen prøve. Takk for ærlig brusanmeldelse, dette er en nyttig blogg.

  Reply
 5. Therese

  Jeg drakk den første gang i går, og ble overrasket over hvor god den var!! Hadde ikke problemer med korken, så det kan ha vært spesielt din flaske. Selv gir jeg den terningskast 5?

  Reply
 6. Line

  Solo super. Begge varianter. Etter jeg ble avbruset av Pepsi Max for 13 mnd siden, er solo super eneste brus som duger.

  Reply
 7. Anja

  Tusen tusen takk for at du har denne bloggen. Som diabetiker er lettbrus livet og da spesielt Pepsi Max. I Jula gikk det MYE glassflasker med Hamar og Lillehammer lett julebrus. Halleluja. Denne nye Villaen har jeg ikke sett før en gang, så den må prøves.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Samme her!! Veldig irriterende med glassflasker dog, og de tunge posene som må bæres flere mil for å gjenvinnes. Men liker den fra hamar godt selv.

   Reply
 8. Martin Endresen

  Hva med å anmelde den legendariske og ikke minst sagnomsuste Tab X-tra, som har vært et sukkerfritt alternativ i Norge siden 1994!

  Mvh Martin Endresen – Tjøme

  Reply
 9. Martine

  Kanskje sett på som kjedelig av mange, men Mozell er min favorittbrus i lettvariant og en klassiker som jeg mener er et must på en hver brusblogg!

  Reply
 10. M

  smakte denne MENS jeg leste dette innlegget (uplanlagt!) og er enig i din vurdering. korken var dritvanskelig å få opp, den var altfor liten og satt kjempehardt (måtte imidlertid ikke ty til tennene takk og lov). og ja en litt merkelig ettersmak, men mindre og mindre merkbar utover flaska (nedover i flaska?). veldig glad for denne bloggen.

  Reply
 11. Karianne

  Fikk heller ikke opp min kork, trodde bare jeg var svak, siden jeg alltid har hatt litt problemer med bruskorker. Men denne var ekstra ille.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Ja ikke sant?! Hva faen. Pman har jo like liten kork, men har aldri problem med den. Ser ut til at noen har noe å lære.

   Reply
 12. Solveig

  Har du prøvd de nye sukkerfrie redbullene? En med lime-smak og en med acai(?)-smak. Jeg likte faktisk best den med acai, selv om jeg hadde trodd det skulle være omvendt.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Uff, vet ikke om jeg orker å prøve Red Bull, da skal jeg være tom for alt annet. Kvalmeste jeg vet.

   Reply
 13. Anette

  Lettvarianter av de billigbrusene. First price osv. Hadde vært litt kjekt. Setter pris på denne bloggen, da jeg veldig gjerne vil begynne å drikke mer brus.

  Reply
 14. Åsne

  Min favorittbrus har i sju måneder nå vært Mozell light, av uforklarlige årsaker. Smakte dog Villa lett her om dagen, og jeg må si den raser opp som en utfordrer! Brus ❤️

  Reply
 15. Kristi

  Kjøpte Fanta zero grapefrukt i Sverige i går. Bør testes men kanskje brus fra utlandet er ekskludert?

  Reply
 16. Monika

  DETTE ER HELT FANTASTISK! Jeg visste ikke at jeg trengte en brusblogg i livet mitt, men jeg føler det fyller et hull i hjertet mitt jeg ikke ante jeg hadde. Takk Linnéa. Jeg har et forslag til en brus du kan teste ut! Først tenkte jeg selv at denne brusen ikke kom til å slå an, men i mine smaksløker finner den virkelig sin plass, og det er: Pepsi Max Ginger! Du MÅÅÅÅ prøve den! (Hvis du du liker ingefær så klart, hvis ikke kan du bare overse denne kommentaren med god samvittighet) :-)
  PS: Elsker at du er så nøye i reviewene dine. Keep it up!❤️

  Reply
 17. Hedda Sofie

  Nettopp oppdaget brusbloggen, og det gledes! Fanta zero solbær er jeg svært nysgjerrig på.

  Reply
 18. Anette

  Etter å ha lest kommentarene vedrørende kork-problemet, og selv kjøpt og åpnet en 1,5l Villa Lett med letthet, hypotetiserer jeg at det er enklere å åpne de store flaskene enn de små. Dette til ettertanke, dersom du ønsker å drikke mer av brusen uten å oppleve problemer med korken.

  Sier meg enig i ettersmaken og fortsetter å forholde meg til favoritten Mozell Light. Vil likevel takke deg for gode og ærlige anmeldelser av brus, som bidrar til å bruse opp en ellers ensrettet brushverdag :-)

  Reply
  1. Linnea Post author

   Godt å høre! Har dog fått høre at flere har slitt med den lille korken, så er sikkert bare noen som er slik. Dessuten liker jeg best små flasker. Men takk for tips!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *