BRUSBLOGG: MOUNTAIN DEW DIET

Det føles mest naturlig å starte her.

Mountain Dew er en brus som har vært på markedet i mange år, men først og framst i Utlandet og på Deli Deluca. Den er kanskje kjent for å være den mest sukkerholdige brusen av alle, og hvis man youtuber Mountain Dew + teeth…….just don’t.


Bilde: PepsiCo

Jeg har ikke hatt et særlig nært forhold til denne brusen tidligere, men da Mountain Dew Diet kom på det norske markedet i fjor, var jeg selvsagt ikke vond å be. Jeg var midt i en periode der jeg drakk mye energidrikk, og hadde begynt drikke det som «dessert» etter frokost hver dag. Dette var et stort personlig nederlag, da jeg ser på energidrikk som en versting jeg vil drikke så sjeldent som mulig. Jeg trengte en erstatning.

Siden det, har jeg drukket Mountain Dew Diet til dessert etter frokost både titt og ofte. Egentlig hver dag. Jeg synes smaken minner om en blanding av Sprite og …litt fruktig Ginger Ale
kanskje?, og er i mine øyne en veldig bra brus med iøyenfallende design og en lys grønn farge.

Til vanlig drikker jeg en porsjonsflaske (0,5l), mens i USA (hvor jeg befinner meg nå) er det ikke like lett å porsjonere seg. Ikke bare er porsjonsflaskene 0,65, men noen gang er de også
vanskelige å finne, så man må kjøpe sånne store 2-litersflasker. Da er det lett å skli ut, noe jeg gjorde i dag, og jeg drakk rett og slett to liter brus like etter frokost. Det kan jeg faktisk ikke
anbefale, og effekten blir gjerne følelsen av å ha en vannballong i magen. Særlig når dagen er lang, og flere bruser vil dukke opp.

Jeg vil likevel gi denne brusen terninkast 6. Jeg synes den er best alene og ikke ved siden av mat, rett og slett fordi smaken er så framtredende.


Bilde av meg på vei ut med brus.

Pris: 25 kr (inkl. pant) på min lokale Joker.

Kom gjerne med innspill dersom du har tanker om Mountain Dew Diet eller andre bruser – dette er jo bare min personlige brusreise, og er langt ifra fasiten.
PS. Lightbrus kan også gi skader på tennene, så drikk med måte.

34 thoughts on “BRUSBLOGG: MOUNTAIN DEW DIET

 1. Oline

  Tenk at deg som blogger om brus gjør meg så jækla glad. Tror jeg må utvide brushorisonten selv, og takke og bukke for trofast trekant med cola zero og pepsi max.

  Reply
 2. Elise

  Veldig bra anmeldelse! Av amerikanere (spesielt Hank Green er stor fan) har jeg alltid hørt brusen omtalt som Diet Mountain Dew, er det en grunn til at du kaller den Mountain Dew Diet i stedet?

  Reply
  1. Linnea Post author

   Godt spørsmål, men jeg tenkte egentlig at det ikke var så viktig om det kom før eller etter. Litt sånn som Farmen kjendis vs kjendis-farmen.

   Reply
 3. Hanne

  Lightbrus og Linnea. To ting som helt klart gjør dagen min litt bedre. Takk!

  Jeg var ikke klar over at denne også fantes i lettvariant, men gleder meg til å smake! Og forresten, hvem har vel ikke plutselig endt opp med å drikke 2 liter brus.. Det skjer.

  Reply
 4. Sindre Pedersen

  Blir så brustørst til frokost her nå. Første og eneste blogg jeg skal følge livet ut. E L S K. Snasen liten rakker jeg selv oppdaga altfor seint. Selv foretrekker jeg appelsinlignende varianter (satser på du finner nytt gull her) når jeg ruller ut min personlige yatzi i seksere , men MDD er helt der oppe. Terningkast 5.
  Keep us posted.

  Ps! Den pose’n med MDD. Million likes & bruskorken av.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Godt å høre! Jeg skal få testet noe gul brus både her i USA og hjemme, som jeg liker å variere med en gang i blant.
   Takk for følget!

   Reply
 5. Susanne

  Endelig et blogginnlegg som faktisk underholder meg fra topp til bunn. Terningkast: lol. Jeg ønsker meg mer brusblogg og er nysgjerrig på hva du har å si om en av mine favoritt-brus: Poweade, type blå. Om den kan kategoriseres som brus er jeg veldig usikker på. Det er vel heller bare en «drikk». Men jeg håper du kan gjøre unntak. Mvh #S

  Reply
  1. Linnea Post author

   Ikke for å spoile hvordan den anmeldelsen eventuelt ender, men den synes jeg er så kvalm at jeg ikke vet om jeg klarer. Men kanskje en dag.

   Reply
 6. JC

  Når det kommer til bruser er jeg aller mest glad i grønne og oransje urger. Da jeg var på Hyttetur på Beito i fjor, drakk jeg veldig mye urge. I starten drakk jeg bare grønne urger, men det var før jeg oppdaga de oransje urgene. Jeg drakk kun de oransje resten av den turen, mest før frokost. Smaker ikke helt ulikt MD. Hva syns du om oransje vs. grønne urger og om urger generelt?

  Reply
 7. Ingrid

  Jeg har aldri likt Mountain Dew noe særlig, men skjønner at jeg må gi Mountain Dew Diet et forsøk. Skal kjøpe det på veien hjem i dag, selv om jeg har Pepsi Max i kjøleskapet. Takk for anbefalingen.

  Reply
 8. Anniken

  SOPHIE ELISE WHO?? Dette er den nye favorittbloggen min!
  Test gjerne ut Pepsi Max Cherry, det er brusen jeg liker best. Det er en kontroversiell brus, og jeg møter ofte kritikk og motstand fra andre når jeg drikker den, så er spent på hva bruskongen Linniiie synes!

  Reply
 9. Malin

  Elsker brusblogg!?? gleder meg til flere brus skal ut i ilden? Jeg er forøvrig en trofast coladrikker. Ingenting er som å starte dagen med en cola?

  Reply
 10. Sara

  Du burde teste Pepsi Max Ginger (selv om om trolig allerede har gjort det). Som om Pepsi Max og Ginger Ale har fått et kjærlighetsbarn <3

  Reply
 11. Thea

  Eyy, kult!
  Jeg har selv vanskeligheter med å prøve ut andre varianter enn Pepsi Max, men jeg kan gi det et forsøk.
  Også lurer jeg på om du har merket noe på tennene?
  Jeg drikker også ustanselige mengder med Pepsi, men jeg begynner å bli litt usikker på om jeg burde slutte om jeg ikke vil ha gule tenner i en alder av tretti.
  Jeg vet at du kanskje ikke har kompetanse til å svare på dette spørsmålet, men jeg spør deg som en bruker og om din personlige erfaring :D

  Veldig fint bilde av deg. Jeg likte kjolen <3

  Klem
  Thea

  Reply
  1. Linnea Post author

   Har aldri hatt veldig hvite tenner, så jeg har ikke merket noen forskjell. Men er klart det sliter over tid.

   Reply
 12. Jannekake

  Hva tenker du om denne vs. Urge uten sukker? (Min nye favoritt etter P-Max.)

  Elsker bloggen <3

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *