Hver gang du forlater meg

Jeg kommer aldri til å venne meg til følelsen av å ha fullført en bok, og enda mindre av å ha laget en boktrailer(!!!)

Men selv om prosessen mot utgivelse er så vond og usikker at jeg har lyst til å brenne manus + meg selv på bål, håper jeg likevel at det ikke er siste gang jeg får gjøre det. Det er enda en måned til selve boken er ute, men herregud, så redd for hva folk skal synes tror jeg
kanskje at jeg aldri har vært før. Det blir tydeligvis bare verre og verre, dette.

Akk, livet, dere. Noen som vet hva skal vi med det?

myhre. hver gang du forlater meg. omsl.qxp_Layout 1

Men jeg prøver for alt det er verdt å minne meg selv på hvem jeg skriver til. Jeg har skrevet denne romanen til dere, og ikke for å imponere bokanmelder som har lest bøker i 50 år. For det tror nok ikke jeg kommer til å gjøre. Det viktigste for meg er at dere liker den, og at den kan bety noe for en av dere, for oss. Kan noen minne meg på det?

Dette er en bok om ung og naiv kjærlighet, og om det nådeløse håpet når den ene elsker mer enn den andre. Det er en bok til alle som er eller har vært forelsket, eller på et eller annet tidspunkt kommer til å bli det. Det er en bok til alle med kjærlighetssorg, til alle som har straffet seg selv for å bli forlatt, og til alle som har følt seg fortapt uten den andre. For hva gjør man egentlig når man plutselig er alene?

Jeg håper dere vil lese den når tiden kommer, og for utålmodige sjeler kan den forhåndsbestilles litt billigere følgende steder: Tanum, Ark, Haugen Bok, AdLibris, og
Norli.

PS: For den som måtte befinne seg i nærheten av Oslo 21. september, har jeg slippfest og bokbad v/Finn Skårderud på Parkteatret! Billetter (150kr) er i salg her! You’re all very welcome! KLEM

                                                                      Dette må vel merkes som reklame for egen bok, I guess.

59 thoughts on “Hver gang du forlater meg

 1. Kjersti

  Jeg gleder meg sånn! Kjære og Evig Søndag har delt førsteplass når det gjelder favorittbøker, så så jeg er helt sikker på at denne er bra. Kritikere kan si hva de vil, for at du er utrolig dyktig til å skrive og at du når ut til folk på en måte i hvert fall ikke jeg har opplevd før, er det ingen tvil om :) Jeg har aldri kjent meg så mye igjen i noe, som jeg gjorde i bøkene dine.

  Reply
 2. Sara

  Gleder meg! Når du lå ut fra traileren på snap tenkte jeg først ‘åh, hvilken kul hboaktig serie er dette? Den vil jeg se!!’ Haha

  Reply
 3. Tonje V. Olsen

  Da er nedtelling i gang. Gleder meg til å lese den Linnea. Du er fantastisk, og skriver så utrolig bra! Masse lykke til med lanseringen! :)

  Reply
 4. Elise

  Elsker tittelen på boka, den er så enkel, fin, sår. Bare tittelen i seg selv treffer meg!
  Gleder meg til å lese boka :)

  Reply
 5. Linda

  Å herre… Begynte å sippe av traileren og fikk flashback av følelser.. Håper du selger boka med en pakke Kleenex. Her skal det grines, og jeg gleder meg!

  Reply
 6. Umbreon

  Hei Linnea!

  Først og fremst, gleder meg til å lese boken din!
  Jeg bare lurer på en ting, vet du om jeg får den raskere ved å kjøpe den på utgivelsesdato, eller ved å forhåndsbestille pr post i Ark?

  Mtp at det tar tid å sende boken i posten, så ville det jo være litt kjedelig om den kom senere enn utgivelsesdatoen.

  Mvh
  S

  Reply
  1. Linnea Post author

   Tror nok du får den tidligere enn de fleste dersom du bestiller på nett :)
   Du får den i alle fall ikke noe senere!
   Håper du liker den når den tid kommer :)
   L

   Reply
 7. V

  Du! Pokker altså! Så fint, vondt, ærlig, bra. Eg grue meg noe sjukt til å lese og føle, på en god måte (hvis det går an å si). Tusen takk!

  Reply
 8. Mathea

  Gåsehud! Boka er forhåndsbestilt. Håper du aldri slutter å skrive, så skal jeg aldri slutte å lese. Takk Linnea!

  Reply
 9. Sara S

  Du vet du kjenner deg igjen når tårene presser på når du ser boktraileren.

  ÅÅh, denne skal forhåndsbestilles ja!

  Reply
 10. Christina

  Åh! Fy faen altså! Boka er forhåndsbestilt! Gleder meg til å lese og falle inn i alle følelsene jeg vet du beskriver så godt. Boktraileren er nydelig! … og jeg elsker Bendik. Hennes stemme, den fantastiske musikken og dine ord går så godt sammen! Perfekt faktisk. Jeg hyller deg allerede Linnea og gleder meg til å lese den nye boka di!

  Reply
 11. Susanne

  Pokker, så fin trailer! Lykke til med utgivelse og lansering av boka. Ønsker deg alt godt!

  Reply
 12. Anya

  Først og fremst; Jeg elsker skrivingen din, og både “Evig Søndag” og “Kjære” er noen fantastiske brae bøker. Vanligvis er jeg ikke noe særlig fan av norske forfattere, men du skriver det så brutalt ærlig, og ting en kjenner seg igjen i, litt for godt.
  Men hvortid er den nye boka i butikkene? Og evt kan det sendes til utlandet? Jeg reiser nemlig vekk for å studere 24.september, og vil helst ikke vente helt til jul med å få lest boka:-)
  Håper du har en fin helg Linnea!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Herregud, takk, kjære deg! Jeg er litt usikker på akkurat hvilken dato den er i butikkene, ettersom det varierer fra sted til sted, men den er ute i god tid før 24. :)

   Klem

   Reply
 13. Lisa

  Gleder meg! Elsker dine to forrige bøker og har lest dem flere ganger. Du har ei fin stemme, både på filmen og på skrift. Takk for at du er så modig, det gir andre mye! Skjønner at du blir nervøs før utgivelsen, det er naturlig, men du er utrolig dyktig og virker som et herlig menneske, husk det og nyt alt det spennende som skjer fremover.

  Reply
  1. Hateråkomenterpåblogger

   Wow… Dette blir min første kommentar på en blogg noen sinne for jeg syns helt ærlig de som kommenterer virker rar… Jeg har vertfall lest begge bøkene dine og gleder meg til neste bok. Bøkene dine åpnet øynene mine før det var for sent for og si det mildt der jeg lå på stranden og veide 42 kg :) takk for det! Du er mitt forbilde og det mener jeg.

   Reply
   1. Linnea Post author

    Takk, kjære Lisa! Det er jeg veldig glad for å høre. Stolt av deg, av oss!
    Klem

    Reply
 14. Stine

  Fyy, jeg gleder meg skikkelig nå.. har ikke lest de andre bøkene dine, men jeg er egentlig sikker på at de er like bra som denne høres ut. Kjærlighetssorg er virkelig helt jævlig, og hvis du klarer å beskrive den følelsen jeg hadde, kommer denne til å havne på førsteplass over bøker jeg elsker.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Troor jeg har det, men alle er jo forskjellige. Håper du liker den, når den tid er inne! Klem

   Reply
 15. Ida Marie

  Åh, som jeg gleder meg!!! Den traileren gir meg gåsehud. Og hei, i bokhylla mi står du særdeles stødig blant Saabye Christensen, Grytten, Skomsvold, Harstad, Espedal, Loe, Lund Fjæren…du skjønner hva jeg mener.. og du står dritstødig faktisk. Du er rå!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Haha, det er et veldig hyggelig sted å stå! Takk! Espedal for life <3

   Reply
 16. Elize

  Jeg gleder meg SÅ til å lese! Og for en vakker trailer, felte en tåre eller ti…! Jeg håper aldri du slutter å skrive, jeg.

  Reply
 17. Karoline

  Gleder meg virkelig til å lese, elsker bøkene dine! Vet du om boka kommer ut som pocket lenge etter lanseringen?

  Reply
 18. S

  Hei Linnea!

  Er boken din i salg fra 12 september, eller fra datoen du har slippfest? På ark sine sider står det nemlig at dato for salg er den 12 sep. Er litt forvirret!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Den kommer i butikk helgen 14/15 sep. :) Men om du forhåndsbestiller, er det mulig du får den litt før.

   Reply
 19. Christine

  Og der kom tårene jeg har venta på i en uke. Takk Linnéa, jeg gleder meg til jeg har kommet meg nok til at jeg klarer å lese den <3

  Reply
 20. Benedikte

  Tusen takk for at du gav meg leselysten etter ett år med “lesesperre”. En veldig vakker og trist bok.

  Reply
 21. Ragnhild

  Nå har jeg nettopp lest ut boken din “Hver gang du fortlater meg”, den traff så innmari. Kjente meg igjen i så mye og har nå blitt min favoritt bok. Jeg gråt meg gjennom flere av scenene du beskrev i boken, det var så ærlig, brutalt og ikke minst ekte. Jeg gleder meg uendelig masse til neste bok, det må jo bare komme en! No pressure haha;) Stå på Linnea, du er helt rå!!
  Klem

  Reply
 22. Ingrid

  Hei!
  Jeg kjøpte “Hver gang du forlater meg” for fire timer siden, og har lest den ut allerede. Det var umulig å legge den fra seg. Du skriver så godt, og så ekte!
  Tusen takk for at du skriver bøker, de er utrolig gode alle tre :)
  Ha en god helg, Linnéa. Du må aldri slutte å skrive :)

  Reply
 23. Christine

  siden jeg ikke kan kommentere på det nyeste innlegget ditt skriver jeg her. sikkert latskap som ikke sender meg til facebook, men ok.

  Linnéa – du og alt du gjør er bra nok! jeg er glad i deg, bryr meg om deg og jeg har også fått bananfluer på kjøkkenet. si ifra om du vil være usynlig i København sammen en gang. akkurat nå bor jeg i kollektiv med 4 gutter og tusen bananfluer, men med en gang jeg har kjøpt meg leilighet er du velkommen. vi trenger ikke snakke en gang, men det vet du vel.

  Reply
 24. Beate

  Åh..! Vil vite mer!! Nå har jeg lest ferdig boken! :D Digget den, som jeg digget bloggen og de andre bøkene!! Så gøy å lese! Måtte le flere ganger og! Av “glidlåse meg” + + Gleder meg til neste bok! Elsker måten du beskriver ting på! Hadde litt problemer med å følge med når det hoppet i tid, men jeg er som en Leseløve å regne, så jeg trenger mer øving der! Leste ut boken på mindre enn en uke – enda jeg vanligvis ikke liker å lese! Veldig bra og veldig gøy! Kjenner meg igjen i mye av tenkingen i boken, og liker å tenke at mye av boka er fra virkeligheten. Konklusjon: Digget den! :D Hilsen fra ei på nattskift utpå havet

  Reply
 25. "spesialpedagogen"

  Hei Linnea!

  For en stund tilbake var jeg på et foredrag som ble holdt av Finn Skårderud og deg. Jeg syns du fremstår som en utrolig reflektert og sterk person, som er flink til å fronte viktige temaer som omhandler spiseforstyrrelser. Jeg likte foredraget veldig godt!

  Jeg har skrevet et innlegg på min nyopprettede blogg om økt kroppspress blant barn og unge på sosiale medier, og foreldrenes rolle. Ta gjerne en titt på det om du vil:

  http://spesialpedagogen.blogg.no/

  Reply
 26. Drea

  Du er utrolig dyktig! Du skriver godt. :)
  Ville egentlig kommentere det siste blogginnlegget ditt (det med de fine bildene av Hufsa), men siden det var slått av kommentarer der; jeg kjenner meg så veldig godt igjen. Håper høsten snart blir bedre for deg. :)

  Reply
 27. Synnøve

  Digger bøkene dine! Syns du formidler tøffe ting på en veldig fin måte. Håper du fortset å skrive:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *