Fri og kjærlighet

Ja, hallo ja.

Altså, nå er det vanskelige tider her.

For etter at jeg ga fra meg en ny versjon av manuset mitt i forrige uke, var det ingenting annet jeg kunne gjøre, enn å vente på å få det tilbake. Noe som helt enkelt betydde at jeg var
arbeidsledig for en uke. Eller hadde fri, som noen kaller det.

IMG_7727

Nå er det ikke slik at jeg aldri har opplevd å ha fri før, for i min jobb tar jeg meg egentlig fri ganske ofte. Men i de tilfellene vet jeg i alle fall at jeg burde ha skrevet. Da har jeg i det minste en stemme i hodet som forteller meg at jeg er et ubrukelig menneske med dårlig arbeidsmoral, og som burde skamme meg for å i det hele tatt gjøre ting jeg har lyst til.

Men så: Hva gjør man egentlig når arbeidet og stemmen forsvinner, og man faktisk har helt FRI?

Ingenting, selvfølgelig.

Så jeg har gått i en hel fuckings uke og syntes SYND på meg selv fordi jeg hatt fri. For et ufattelig bra og reflektert menneske jeg er.

Men så, omsider, etter en hel uke i TOTAL MØRKE, kom manuset endelig tilbake, og det var nye utfordringer i vente.

Bilde tatt 25.06.16 kl. 17.01

Jeg formelig løp til døren da jeg hørte det ringte på nede i første – kunne ikke vente med å få livet mitt tilbake – til å få noe å gjøre. Men så, idet jeg åpnet døren og hørte budmannen nærme seg etasjen vår, var det som om kroppen min plutselig forsto hva som var i ferd med å skje. At for hvert trappetrinn han og manuset mitt tok, glapp friheten litt etter litt – og snart skulle jeg være fanget i en evig ond sirkel av arbeid og ufrihet. Det folk flest gjerne kaller livet.
Jeg hater livet.

Så jeg lukket døren.

Neida.

Bilde tatt 25.06.16 kl. 16.59 #4

Ikke denne jenta. Her i huset tar vi mot alt med åpne armer, både utfordringer og fri, selv om det jeg ønsker meg mest av alt er heis. Men i dette tilfellet tok jeg altså imot livet, før jeg hentet potetgullrestene jeg hadde spart fra i går. Vi vet jo alle sammen at det nederst i posen ikke teller, så da jeg var på fest i går, delte jeg litt av det som var på toppen, før jeg brettet sammen posen og la den i veska. Om du ikke har rester som meg – kan du bare knuse alt som er i posen også, så får du en hel pose med rester som ikke teller.

Bilde tatt 25.06.16 kl. 17.05 #5

Ps. Om dere synes jeg ser brun ut, så er det fordi jeg har tatt spraytan, og IKKE fordi jeg har vært ute.

Uansett.

Bilde tatt 25.06.16 kl. 18.37 #6

Så jeg åpnet livet og tok innover meg beskjeden som fulgte med: «Du må være ferdig med dette til torsdag.»

Bilde tatt 25.06.16 kl. 17.02 #5

Men heldigvis hadde det kommet nye verdener i Candy Crush, så det ordnet seg.

Bilde tatt 25.06.16 kl. 18.50

Uansett. Jeg gleder meg veldig til å bli ferdig, og ikke minst til å dele det med dere. Så får jeg bare krysse fingre for at noen har lyst til å lese det jeg har grått og jobbet så hardt for å fullføre, og at den kan bety noe for flere enn bare meg. Det er første gang jeg har skrevet noe om kjærlighet, og det har vært vanskeligere enn alt annet.
Vanskelig, vondt og fint på samme tid, akkurat sånn som kjærlighet er.

myhre. hver gang du forlater meg. omsl.qxp_Layout 1

Den kommer forresten i midten av september, men jeg tror den kan forhåndsbestilles her allerede!

Skal bare skrive den helt ferdig først. Men ikke før til uken.

Okey, folkens, da er det bare å spre seg. Ingenting å se her.

 

 

snapchat/instagram: @linniiie

38 thoughts on “Fri og kjærlighet

 1. Lene

  DET omslaget! Så enkelt og så kraftfullt samtidig. Ser virkelig frem til å lese.
  Heier på deg, Linnéa!

  Reply
 2. Isabel

  Det coveret gjorde egentlig littegranne vondt i magen å se på. Var vel sånn jeg følte meg med eksen. Uansett så er coveret fantastisk og jeg gleder meg til å lese, Linnea!

  Reply
 3. Lise Lotte

  Jeg gleder meg så mye til å lese, så mye at du ikke tror det. Coveret var nydelig. Det her blir bra og jeg er stolt av deg.

  Reply
 4. Stine

  Hei Linnéa! Jeg eg kjempe spent på boken din. Likte Evig søndag så godt! Har ikke fått somlet meg til å lese den andre enda. Men den står også på listen min :) Lykke til med skrivingen, håper ikke krampa tar deg. Forresten så er det like fantastisk hver gang du kommer med et nytt innlegg her på bloggen *ler ut høyt*.

  Reply
 5. Alexandra

  Satt med et smil om munnen når jeg leste de siste innleggene dine. Godt å ha deg tilbake. Gleder meg til boka! Må bare spørre… Lever Twitter fortsatt? Vil han gjøre et comeback også?

  Reply
  1. Linnea Post author

   He is alive! Han bor hos mamma i Molde, han likte seg best der. Traff ham for et par uker siden, fin fyr!

   Reply
 6. Karen Elise

  Hei!
  Ville bare si at jeg synes du er flink, jeg :)
  Og så lurer jeg på om hvis jeg forlater Bergen og flytter til Oslo til kjæresten min, kan kjæresten din trøste meg om jeg får angstanfall og panikk og vil på første flyet hjem igjen??

  Reply
  1. Linnea Post author

   Så hyggelig, takk!

   Vet ikke om han kan hjelpe deg fysisk, men kanskje musikk generelt kan hjelpe?
   Klem

   Reply
 7. RRH

  <3 :D Jeg slukte de to første bøkene dine og gleder meg enormt (og samtidig gruer meg pga det såre temaet – slik det skal være!) til å ta fatt på din nye når den kommer i bokhyllene. Både tittelen og forsidebildet til boken er helt nydelig og rørende – er så spent!! Og så stolt av deg <3 (det tillater jeg meg å være selvom jeg ikke kjenner deg:p)

  Reply
  1. Linnea Post author

   Åh, takk! Det er jeg glad for å høre. Håper du liker nummer tre også – den er noe helt annet – men vel så viktig, og kanskje ennå mer gjenkjennelig for de fleste.

   Takk for at du leser!

   L

   Reply
 8. Dina

  I love you. Sånn seriøst, liksom. Ingen over, ingen ved siden av. Du er tidenes beste norske blogger.

  Reply
 9. Big fan!!!

  Alltid vondt når kjærligheten går til helvette. Om det så er for timer, uker, måneder eller forever. Gleder meg til å lese boken :-) skal gå rett ut av “ordentlig dame komentaren” her og bare spørre; går det bra med deg å Sondre? Kall meg gjerne Nyskjerrig f*itje som ikke har no med det ? Gleder meg alikevel!!!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Så hyggelig at du gleder deg!
   Skal nok avstå fra å kommentere mitt eget privatliv, men er helt lov å være nysgjerrig :)

   Alt godt! L

   Reply
 10. Synne Jørgensen Livang

  Så tilfeldigvis at du hadde begynt å blogge igjen i dag, ble skikkelig glad og slukte alle postene dine på en gang – glupsk som jeg er :-) Kunne nesten ikke gå av bussen, var tross alt ikke ferdig med siste innlegg enda. Haha! Neida, men det var skikkelig kjekt å se at du blogger igjen. En blogg jeg faktisk elsker å lese, og ikke bare bla meg igjennom bildene. Og spennende med boken!

  Reply
 11. Oda Karoline Vaage

  Åh, kan det være midten av september allerede? Jeg er så glad i de to første bøkene dine, så gleder meg veldig til bok nummer tre! Du er en utrolig flink forfatter Linnéa, og så er det så fint at coverene til bøkene dine alltid er så tidløse og fine, de passer overalt i hjemmet! Gleder meg til å stå opp i morgen og forhåndsbestille boken din! Og så håper jeg veldig at du drar på en bokturne i år også, slik at du kan signere denne boken óg! :-)

  Ha en fin uke sammen med Candy Crush og prokrastinering, og så håper jeg at du finner tid til å gjøre ferdig boken mellom slagene (;

  – Oda

  Reply
 12. Josef W.

  Linnea.
  Før jeg kjøper boken; hva slags personlige erfaringer ligger til grunn for innholdet i boken? Vet du beskytter privatlivet ditt nøye, og det synes jeg er bra, men handler boken om deg og dine erfaringer? Det jeg egentligen spør: er boken troverdig?
  //Josef W.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Er ikke det litt av spenningen ved å lese en roman? Hva forfatteren har tatt ut fra eget liv, og hva som er funnet på?
   Jeg kan nok ikke fortelle deg at dette er en fortelling fra mitt liv, for jeg kan ikke kjenne meg igjen lenger kjenne meg igjen i den kvinnelige hovedkarakteren. Men det er nok noen elementer jeg ikke ville ha evnet å skrive om dersom jeg ikke hadde kjent på noen av følelsene knyttet til det selv.

   Håper du liker den, når den tid kommer!

   L

   Reply
 13. Tia

  Kjenner meg igjen i mye av det du skriver, på godt og vondt. Gleder meg til å lese neste roman ;) Du er til stor inspirasjon. Jeg digger deg!

  Reply
 14. Camilla

  Hei,

  De siste dagene har du inspirert meg stort, ettersom jeg har lest ut begge bøkene dine. Da jeg var ferdig, satt jeg stille og stirret i veggen i én og en halv time med tusen følelser. Deretter åpnet jeg macen og skrev en tekst som kanskje er starten på noe. Dette er min første kommentar på en blogg noensinne, og jeg skriver dette kun for å fortelle deg at du er flink. Ordentlig flink. Gleder meg allerede til å kaste meg over neste bok.

  Camilla

  Reply
  1. Linnea Post author

   Herregud, sånt gjør meg dritglad! Da skal jeg jamen sette meg ned og fortsette med siste innspurt jeg også. Masse lykke til!
   L

   Reply
 15. Lise Berg

  Kjære Linnea.
  Jeg har aldri lest blogger, med unntak av en og annen blogg med oppskrifter på fantastiske kaker eller finurlige måter å dekke bord på. Gjennom jobben min som lærer på ungdomsskolen møter jeg flotte ungdommer, men jeg mister dem når de har passert 16 år og derfor er jeg ukjent med den aldersgruppen du representerer. Men, her om dagen var jeg innom en bokhandel på jakt etter noe å lese (egentlig har jeg nedlagt forbud mot å kjøpe nye bøker, jeg har svidd av alt for mye penger på lesestoff i det siste) og der så jeg boka di Evig Søndag. Nedsatt og greier, egentlig synes jeg det er et hån mot forfatteren å markedsføre bøker med oransje prislapper, halv pris av halv pris. Som om historien blir forringet, den er liksomikke verdt like mye etter et år.
  Uansett, den ropte navnet mitt da jeg gikk forbi, og siden jeg selv er midt i et bokprosjekt om psykiske lidelser så adlød jeg og kjøpte den. (79 kroner, det er nesten et slag i ansiktet, er det ikke?) Jeg leste den i ett jafs, og den var merkelig tosidig for meg. På den ene siden kjente jeg igjen veldig mye av tanker og følelser, men på den andre siden var den et mysterium fordi jeg selv har en helt annen historie. Der du savner knokler og kjenner på en flat mage, har jeg badet meg selv i kroppsfett og begravd alt som er meg i en kampestein av et menneske. Jeg lette og lette mellom linjene for å finne en årsak til at du tenkte som du gjorde, men jeg sitter her og er like klok etter å ha lett. Kan kanskje ha noe å gjøre med at jeg er dobbelt så gammel som deg og med tydelig redusert hjernekapasitet, eller så har du ikke gitt nok av ledetråder for meg å finne. Det er ditt valg. Jeg vil bare formidle at jeg har lest boka di og dermed søkt etter deg på nett, og derfor finner du denne snodige kommentaren fra en bloggnovise.

  (Egentlig vil jeg spørre deg hvordan du gikk fram for å få til et helhetlig manus som et forlag anerkjente, for jeg har en sterk historie å fortelle uten å ha noen å fortelle den til. Har du noen tips?)

  Jeg skal nå lese resten av innleggene dine, og benytter samtidig anledningen til å takke for boka og til å gi deg en stor klapp på skuldra med oppmuntring i denne tiden som sikkert oppleves som et vakuum, før neste bok blir utgitt. Jeg skal definitivt lese den.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Hei Lise og takk for hyggelig tilbakemelding! Glad du likte den. Tror imidlertid ikke det er noe svar på hvorfor jeg tenker som jeg tenker, annet enn at det er en psykisk lidelse, som kommer av sammensatte faktorer. Og derfor er nettopp historiene våre så ulike.

   Hva bokskriving gjelder, var jeg heldig som hadde en redaktør som leste bloggen min og tok kontakt. Det er nok ikke noe vits å skrive et helt manus og sende det inn, veldig få blir antatt på den måten. Jeg ville heller ha prøvd å forhøre meg med folk i bokbransjen, eller begynt å skrive blogg, rett og slett. Man må i alle fall begynne et sted, ikke vente på at noen kommer til deg.

   Masse lykke til :)

   Reply
 16. camilla

  Har lest din blogg i mange år. Såååå glad for at du har startet igjen. Uansett for fæl en dag har vært, så ler jeg av dine innlegg. Du er så humoristisk:)

  Reply
 17. Astrid Gjøsund

  Gleder meg til å lese den nye boken din. Leste de to andre og de klarte jeg nesten ikke å legge fra meg. :)
  Lykke til med boklanseringen :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *