Spons i ræva

Jeg har vært så glad for at jeg sluttet å blogge. Jeg har ikke savnet det et sekund – selv ikke når jeg har sett avisforsider hvor bloggere forteller at de tjener millioner på det. For hvis det er det å skrive om barberhøvler og Adams matkasse som skal til for å bli rik, så kan det være det samme.

Det jeg imidlertid har savnet, er å ha et sted å skrive når jeg har noe på hjertet – om så bare for meg selv. Noe som må ut umiddelbart, og ikke om tre år, når neste bok kanskje er ferdig i trykken.

Kunstpause + bilde av megFullSizeRender

Da jeg sluttet i 2012, trodde jeg ærlig talt at bloggen var i ferd med å dø ut. At folk hadde fått nok av å lese om kaffe latte og barberhøvler med spesialskum, extensions og lavkarbo. At vi skulle begynne å bry oss om noe annet, kanskje noe viktig. Men så feil kan man altså ta.

For plutselig kom 5:2-dietten og botox, vippeextensions og barberhøvler med fuckings innebygget såpestykke. Dette kunne ikke overses – det måtte prøves og misbrukes – og ikke minst anbefales på bloggen. Og se på oss nå. Jeg gratulerer.

Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg ikke har lest noe av det, men det kan jeg ikke. Sannheten er at jeg har bodd på Internett de siste årene, og har holdt meg oppdatert på det aller meste i bloggverdenen. Til tider har jeg hatt dårlig samvittighet over å klikke meg inn på enkelte blogger, ettersom jeg har følt at jeg er med på å finansiere bloggernes virke. Bidra til at vi hjernevasker hverandre. Men i stedet for å slutte, har jeg prøvd å fraskrive meg skyld. Tenkt at jeg ikke har vært alene om å holde liv i dem. At alt dette egentlig er deres skyld.

Og da tenker jeg ikke først og framst på dere som leser for underholdnings skyld, men på de som klikker seg inn på Paradise-Isabel sin blogg og faktisk KJØPER kjolene hun har på seg og linker til.

(Prøvde å finne et illustrasjonsbilde av Isabel i kjole uten å gå inn på bloggen hennes, men på Google Images finner jeg ingen hvor hun faktisk har på seg klær.)

Jeg tenker at det er fint å inspirere og la seg inspirere. Men da må vi huske at dersom vi bruker direktelinken for å kjøpe Iselins kjoler og vesker – sponser du henne også i dette tilfellet indirekte med ny nese/rumpe. Og så kjøper hun seg faktisk ny nese/rumpe og skriver om det på bloggen. Og så skal plutselig ALLE ha ny nese/rumpe. Og slik bidrar vi alle til hverandres undergang.

Det har riktig nok skjedd at jeg selv har kjøpt noe jeg har sett på en blogg (ikke din, Isabel), i alle fall et par ganger. Men da har jeg hatt selvrespekt nok til å kun følge linken, for og så søke opp produktet på egen hånd i en ny fane (husk å slette cookies også). På den måten er det bare nettbutikken som tjener på det, og slik får folk som Paradise-Isabel litt mindre ny rumpe. Og det gleder meg.

(Kjapp TB til den gangen jeg møtte Alexander Rybak)

11888062_10155951262240514_1583400502457286470_n

Jeg tror ikke jeg mener at vi skal slutte å lese blogger, for det finnes mange viktige stemmer som ikke vet hvordan nå ut på annen måte. Men jeg tror ikke Paradise-Isabel er en av dem. Ei heller Ørjan Burøe. I noen tilfeller er vi nødt til å tie ihjel, men jeg forstår godt at det er vanskelig, spesielt når bilkrasjeffekten er SÅ høy.

Jeg skal ikke komme her med gammel bloggekspertpekefinger og fortelle hvem som er gode forbilder og ikke, for jeg har nok selv vært et prakteksemplar av et dårlig forbilde på et eller annet tidspunkt i min bloggkarriere. Jeg aksepterer at folk har forskjellige interesser og mål i livet, men når folk opererer seg offentlig med hundre tusen småjenter som ser på, så må vi innse at dette er i ferd med å gå til helvete. Vi er nødt til å skjerpe oss, tenke over hva vi fremmer, og ikke bare på hva vi kan tjene penger på.

Personlig vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke denne bloggen til framover, men jeg vet i alle fall hva jeg ikke skal bruke den til. Jeg har bare lyst å være her, jeg.

Jaja. Skulle en sendt mail til Adams matkasser og spurt om noe spons, da?

Adams-matkasse-640-n
Foto: Adamsmatkasser

194 thoughts on “Spons i ræva

 1. Wogew

  Jeg har blogget siden 2011, men siden jeg kun blogger om Beatles er det lite til inntekt. Men jeg har til stadig nye Beatlesbøker og -plater, da.

  Reply
 2. Isabel

  Det lureste er å slette infokapsler/cookies. Da får ikke bloggeren noen ting. Problemet er hvis man trykker seg inn på la oss si nelly fordi en blogger linker og du går tilbake der etter tre dager og skal kjøpe noe helt annet så ender bloggeren opp med å få noen prosenter av det likevel.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Dette er et godt innspill, som jeg legger inn i innlegget. Viktig at vi får det ut.

   For en SJUK virkelighet, forresten.

   Reply
 3. emilie

  Åherregud som jeg liker deg. Har likt deg siden 2008, og liker deg muligens enda mer i 2016. Jeg driter egentlig i hva du skriver om, så lenge du skriver. Men det gleder meg å se at du fortsatt ikke kunne falt inn i sporet for sponsfitter. Takk for at du er tilbake Linnea, nå fant jeg en grunn for ikke å ta selvmord under bachelorskrivingen i dag også. Takk.

  Reply
 4. Jorun

  Hei!
  For å være ærlig leser jeg alt for mange blogger, kommenterer ikke men allikevel. Du er min favoritt og for meg er du et sunt forbilde! Jeg digger bloggen din på grunn av at innholdet ikke er pupper/nese/rumpe fiksing! Stå på

  Reply
 5. Toril

  Jeg er så glad for at du er tilbake. Eller vet ikke om du er tilbake sånn skikkelig, men bra uansett. Leste nettopp begge bøkene dine og så begynte jeg å lese bloggen din igjen. Savnet det. Hadde glemt så mye at det føltes som å lese det for første gang. Gleder meg til neste bok! Ikke stress med at det tar lang tid, den er ferdig når den er ferdig og folk(jeg ihvertfall) kommer til å kjøpe den uansett.

  Reply
 6. Johannes

  Har ikkje vært noen fast leser hos deg. Men har lest de to siste innleggene dine, altså de etter bloggpausen din. Har du noen planer for framtiden? For eks det kommende året? I forhold til skriving, jobb og motivasjon og sånn?

  Reply
  1. Linnea Post author

   Jeg har fortsatt bloggpause, men hyggelig at du leser likevel.

   Jeg har mange planer og ambisjoner, men velger å ta det litt etter litt, i stedet for å pøse ut med masse greier jeg ikke kan love.

   L

   Reply
 7. Fanny

  dette er så rart, har vært innom bloggen din hver dag etter at du sluttet for tre år siden og nå er du endelig tilbake. betyr det at du faktisk har begynt å skrive igjen?

  btw må bare si det, jeg begynte med blogg fordi jeg leste din, så du har med andre ord vært en av de største grunnene til at jeg har lært meg å skrive norsk. ikke at jeg ble født under et blad i afrika, jeg er hundre prosent en mariusgenser-forbruker.

  ta en titt hvis du vil, jeg tenker på deg hver gang jeg skriver i håp om at du ikke skal synes jeg er en total ididot. mest sannsynlig synes du det, jeg skjærte i lammelåret med en smørkniv. ha det.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Du er god! Takk, Fanny! Har nok ikke “begynt å blogge igjen”, men jeg tenker at det er fint å ha en blogg innimellom. Vi trenger jo ikke skrive hver dag, eller hver uke, for den saks skyld. Den som vil lese, vender jo tilbake.

   Gleder meg til å lese!

   L

   Reply
   1. Fanny

    Akkurat. Etter syv år med blogging (utrolig trist, jeg har mistet selvrespekten min for lenge siden) har jeg i det minste fått tre faste lesere. Så de betyr verden.

    Går for dramatisk signatur, jeg også. Jeg vet ikke bedre.

    F

    Reply
 8. Ida

  Et lite tips: for at bloggeren ikke skal tjene penger, må du som regel vente med å kjøpe i 30 dager etter at du har vært inne på linken. Selv om du går inn på egen side :-)

  Reply
  1. Linnea Post author

   Haha, fuck. Men takk for info, skriver det inn i brukerveiledningen.
   Tror egentlig bare jeg har søkt opp uten å trykke på linken, så jeg mener bestemt at jeg aldri har støttet bloggbusinessen din, Wulff <3 Glad i deg likevel, da.

   Reply
  2. Malin

   Haha, really? Da har jeg sponsa både sydenturer, lepper, rumper, Nelias barnerom og mammabloggerens nye avkom, i hvert fall det nye huset.

   Note to self: Ikke kjøp mer på internett. Spar heller til egen rumpe full av penger.

   Linnea: Håper du tar mer pause fra pausen!

   Reply
 9. Oddgeir

  Hvis du har lyst å bli et bedre forbilde for dagens ungdom, så anbefaler jeg deg å slutte å skrive banneord annenhver setning. Du viser da ungdom at det er “kult” å banne og vil begynne å legge inn banneord annenhvert ord. Og det vil vi vel ikke, vil vi?

  Reply
  1. Linnea Post author

   Jeg skriver ikke banneord i annenhver setning. Fullstendig klar over at det er dårlig språk, men å skrive “fuckings” for å understreke et poeng er ikke å hjernevaske ungdom til å tro at det er kult. Og det vet du godt.

   Reply
  1. Linnea Post author

   Hva vet du om hvor vidt man får betalt eller ei for det?

   Jeg hadde betalt for å bli med i Lip Sync battle, denslags gjør jeg fordi det er dritgøy. Mulig du ser på det som dårlig underholdning, men det får stå for din regning :)

   Reply
   1. Ingrid

    Laskrot: Hun hjernevasker vertfall ingen med å bli med på Lip Sync battle, det er vertfall helt sikkert. Hun passer vell heller på at vi aldri finner på å melde oss på et sånt program.

    Reply
    1. Linnea Post author

     hey, no hate for Lip sync battle please. Egentlig et veldig gøy konsept, men som kanskje ble LITT hardt klippet, og dermed ikke så gøy som det kunne ha blitt. Men dette er ikke noe jeg kan styre.

     L

     Reply
   2. Iaskrot

    Hva er det som gjør at slike som deg mener ord blir ekstra positivt ladet om man setter orden “drit” foran? Skikkelig harry og lite sofistikert måte å uttrykke seg på. Like harry som Lip Sync battle, nesten.

    Reply
 10. TIK

  Linnea var både dyktig morsom da hun jobbet på nærbutikken til hybelen min i 2008. Like bra nå, 8 (faen…) år senere.

  Reply
 11. Iaskrot

  Du og alle andre burde forresten slutte å bruke – og dermed støtte opp under – Facebook. Det er minst like ille å støtte en verdensomspennende kommersiell vederstyggelighet som det Facebook er, som det er å lese bloggene til noen driftige jenter/unge kvinner. Også Facebook tjener penger på annonser.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Haha, jeg vet. Skrev gjennomgående Iselin, fordi jeg faktisk trodde hun het det. Tar selvkritikk.

   Reply
 12. Malin

  Vi trenger flere bloggere som deg!! Kom tilbake, vær så snill.
  Alle er jo kjøpt og betalt av akkurat samme annonsører. Jeg venter fremdeles på at fotballhodet inngår en avtale med Rema 1000 eller en jævla bank eller noe. Bare for å toppe det.

  Reply
 13. Ingrid Katrine

  Åh Gud!
  I likhet med Jorun er det sjelden jeg kommenterer på blogger, men nå leste jeg til og med alle kommentarene. Så godt å besøke bloggen din å slippe kropps og kjøpepress men isteden lese noe som faktisk er så viktig! Vil benytte kommentaren min til å takke for informasjonen. Vil være ekstra oppmerksom når jeg kommer over disse annonselenkene fremover i tilfelle jeg skulle ønske å klikke noe hjem, selv om det sannsynlig nok ikke vil være disse barberhøvlene med innebygget såpestykke da jeg tror leggene mine ville blitt veldig tørre og røde.

  klem

  Reply
 14. Cicilie

  Linnea!
  Takk for at det finnes herlige, ærlige og ekte mennesker som deg.
  Du gir meg håpet om at menneskeligheten vil overleve, tilbake.
  Deg, du, bøkerne dine, bildene, humoren.
  Det er bare så bra.
  Så jævla bra.

  God tirsdag!

  C.

  Reply
 15. Fjompen

  Godt det ikke bare er gamle meg som synes diverse blogger er lavmål. Og synes det er trist at den oppvoksende generasjon er kun utseendefiksert. Jeg synes det er helt grusomt stygt alt det fake bloggerne utstyrer seg med av løshår og løsvipper samt et tonn av sminke. Og silikon og trutlepper og det som verre er. De aller fleste er utrolig mye penere uten alt dette grusomme de “pynter” seg med!

  Reply
 16. fbtb.blogg.no

  Wow Linnea dette var inspirerende greier. Jeg har selv måttet kaste inn årene fordi bloggingen ble for mye for meg (kom til bostaven F og da var det plutselig 30 fiskeretter på rappen), men dine inspirerende ord om muligheten til å få sponsing og betalte linker og rett og slett penger / inntekter gjør at jeg kanskje skal må vurdere å gjenoppta bloggingen. Hadde forresten mitt høydepunkt som blogger den dagen jeg skrev sponset innlegg om hvor digg / enkelt / livsforbedrende det var å ha adams matkasse. Fikk meg en gratis kasse mat for det greiene der! Føltes utrolig godt!

  Men det jeg egentlig skulle skrive var at jeg synes det er skikkelig bra at du livner opp igjen bloggen. Jeg var stor fan av bloggen din back in the days og håper den gjenoppståtte bloggen vil være like hysterisk morsom som den gamle. Jeg begynte å bla meg bakover for å finne det legendariske innlegget om at du ikke ville snakke med Håkon Njøten fordi han hadde bart, men klarte ikke å finne det.

  Men fant dette her da, som jeg syntes var ganske morsomt: http://www.linniiie.com/?p=479

  Keep up the good work!

  Mvh,

  #FBTB

  Reply
  1. Linnea Post author

   Haha, herregud, det er en av mine favorittinnlegg også! Egentlig det eneste jeg kan lese uten å skamme meg. Men takk!

   Du er jo kanskje en av de få som får lov å ha Adams matkasse, da, ettersom du faktisk har matblogg. Jeg heier uansett på blogg-comebacket ditt!

   L

   Reply
 17. Christine

  Du er tilbake!!! HALELUJA!!! Endelig en lesbar blogg som jeg ikke blir adrenalinsint av *hjerte*

  Reply
 18. Ingrid

  Eg takkar deg flotte kvinnemenneske! Det er så VIKTIG å slå et slag for verdigheten og strekke en hjelpende hånd ut til generasjon injeksjon.

  Reply
 19. markolio

  omg, du har så rett og du er super søt når du biter deg i leppa.
  kyss til deg, fra meg, din hemmelige beundrer.

  Reply
 20. Jennifer

  Åh <3

  Bruk bloggen din til dette – å si meningen din usensurert. I jungelen av barberhøvler og sminkereklame trenger vi jenter/kvinner forbilder som deg!

  Reply
 21. Nina

  Endelig er du tilbake – da kan jeg kan slutte å lese alt det andre pisset jeg måtte begynne med da favorittbloggeren min sluttet! <3

  Reply
 22. Tina 22

  Helt enig. Sjokkerende at Iselin/isabel/Shirog eller hva hun heter, ligger på 3 plass. Hvorfor leser folk en så himla dårlig blogg?! Hvis alle kan slutte å klikke seg inn på bloggen, så forsvinner hun fra topplisten. Både hun og typen er fame whores uten filter.

  Reply
 23. Heidi

  Jeg ville bare si at jeg underholdes så godt av ordene dine, og jeg har kost meg skikkelig med blogglesing igjen for første gang på 3,5 år. Jeg har et godt minne fra i fjor sommer, en dag da været var nydelig og jeg hadde fri. Jeg satt ute og begynte å lese “Evig søndag” og la den ikke bort til den var utlest. Jeg ble litt solbrent og greier. Jeg ser du sier du har fått litt dårlig omtale, men én ting kan ikke passe alle. Jeg tror man må kunne kjenne seg igjen til en viss grad, og når man gjør det så treffer den rett i hjertet. I sommer håper jeg på en fridag til, med fint vær slik som i fjor. “Kjære” står i hyllen og venter nemlig. Jeg håper du kommer på hvor god du er, slik at jeg har noe å glede meg til neste sommer også. Takk for at du skriver!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Takk for at du leser, Heidi! Det er jeg så glad for!
   Synd med den solbrentheten, du får smøre deg i år!

   Klem L

   Reply
 24. Axel

  Så deilig at folk som deg blir plukket opp av media og får en viktig stemme. Et skritt vekk fra undergangen. jeg er så himla enig. Takk.

  Reply
 25. Cecilie

  Blir så glad av meningene dine og at du deler dem. Dagens samfunn trenger flere av deg. Takk!
  (Synes forresten alt du skriver, uansett om det er tweet, et blogginnlegg eller en bok, er utrolig bra. Altså skrivemåten din, den er priceless. Gleder meg til neste bok!)

  Reply
 26. Marte

  Haha Isabell er et eksempel på hvor galt det kan gå om man først melder seg på paradise, så strever for å prøve å holde en rosablogg.

  Reply
 27. Kari

  Herlig med et oppegående innlegg fra en tidligere blogger! Skremmende hvor bra blogger som er elendige går!

  Reply
 28. Morten

  Hei.
  Leser egentlig ikke blogger men måte inn å se på bilde av deg.
  Høydepunkt i en travel hverdag:)

  Reply
 29. Hedda

  Jeg har aldri hatt blogg eller lest en blogg, og alltid ment at folk som har blogg eller leser blogger er mindre intelligent enn folk som ikke har blogg, eller ikke leser blogger.
  Derfor leste jeg “evig søndag” og “kjære” uvitende om min nye favoritt forfatters fortid. Det viser seg at jeg hadde feil. Og noen ganger er det godt å ha feil. Takk for at du tar ansvar, og beklager for mine ikke fult så intelligente tanker om bloggverdenen
  Hedda

  Reply
 30. Elena

  Jeg blir så sliten av Internett og alt som foregår her. Pupper, rumper, botox, restylane, drit. Internett får meg til å føle meg som en oppblåst og stygg kjerring.

  Heldigvis får jeg lest noen av dine ord og tanker igjen, endelig. Fin.

  <3

  Reply
 31. Michelle B

  Applaus til deg kjære! Godt det ikke er bare meg som har slike synspunkter. :D Kjempe glad for at du er tilbake frøken. :)

  Reply
 32. Anna

  Det er så godt å lese ordene dine Linnéa. Jeg er så glad for at du ble en stemme i offentligheten. Du fortjener virkelig ekte lykke. Gleder meg til tredje bok kommer ut. Men null stress, ting tar tid. Og tusen takk for at jeg fikk lov til å ha bloggen din sammen med deg, når vi begge var syke. Jeg ante ikke at vi to kunne bli så sterke som det vi har blitt. Klapp på skulderen til oss to. Dette ble dypt.

  Dessverre tjenes det bedre penger på fitnessdietter og plastiske operasjoner, enn på selvinnsikt og samfunnsengasjement. Det er derfor Puff Diddy får sitt eget supervann, mens 4mnd gamle barn dehydreres til døden bak gardinene, til den delen av verden vi glemmer, et lite sekund, idet vi ser oss selv i speilet, og bestemmer oss for at denne skjeve nesa, den er ikke verdt å leve med lengre.

  Reply
 33. Carina Josefine

  Hei! Jeg er selv veldig bevisst på dette med å følge lenker, nesten uansett hva slags side jeg er på. Er det en privatperson/firma jeg vil støtte? Hvis ikke gjør jeg som deg, og åpner siden i en ny nettleser.

  Jeg har selv blogget i omtrent 6 år, litt på og av, men jeg holder meg nok en en heller liten, beskjeden, og snill bloggverden. Jeg skriver stort sett om dyrene mine, og leser stort sett andre dyreblogger. Det er det jeg er interessert i, og det er det jeg koser meg med. Du og Tegnehanne har vært untakene.

  Det flott med en kritisk stemme, som din. Stå på :)

  Reply
 34. Camilla

  Herlig innlegg og happy at du er tilbake. Ang skrivesperre, vi burde ta en prat. Jeg skriver 4 bøker i mnd og publisere på Amazon. Riktignok bare 15000-20000 ord, men jeg får ting gjort. Jeg orker ikke vente på inspirasjon, jeg bare driter i det og skriver. Lykke til med boken og alt!!!

  Reply
 35. Lene

  Det er så forbanna bra at du som blogger våger å sette et kritisk lys på andre bloggere!
  Når mannen i gata kommenterer kritisk på en blogg får man enten høre at man er misunnelig, har et stusselig liv eller aller helst er en “hater”. Derfor føler jeg at det å kommentere hos bloggere jeg ikke er superfan av er helt nyttesløst! Og dropper det.

  Jeg leser ikke sånn kjempemange blogger, men noen. Noen leser jeg fordi jeg liker temaene og personen bak bloggen, andre leser jeg av nysgjerrighet (og avsky) og for å være litt oppdatert på hvem unge idag har som forbilder.

  MEN hvis man ikke kan lese blogger med et kritisk blikk uten å få høre at du bare kan klappe sammen maskina og få deg et liv. Hvor er vi på vei da?? Hvordan kan vi da skape større forståelse for hverandre og alt som skjer rundt oss?? Er det ikke ekstremt lite utviklende å være bastant i sin mening uten å lytte til andre??

  Når jeg ser noen av de som ligger på “topplisten” i bloggverdnen idag så blir jeg flau
  – rett og slett D R I T flau! (…i mangel på bedre uttrykk…)
  At det er mulig å tjene så store penger på noe så TOMT? Nei, jeg fatter det ikke. Det er faen ikke greit!

  Og la meg bare legge til at å være ufin i et kommentarfelt ikke er greit, det er ikke det jeg mener. Nettroll er en annen diskusjon. Troll er troll!
  Men vi MÅ tåle kritiske røster uten å legge oss ned og grine av den grunn!

  Reply
 36. Guro

  FyttiRAKKERN Linnea!!! Jeg må si jeg er veldig glad for at du fyrte opp bloggen din igjen. Har alltid vært en stor fan av alt du har skrevet, blogg/bøker/annet div.
  *Klapper for deg*

  Reply
 37. Bodil

  JAAAAA! Skriv mer, skriv hele døgnet! Elsker dette. Det gjør vennene mine også, vi er vel ca på din alder. Endelig en blogg som handler om noe annet enn home-is-love-skilt og spirulina-juice som jeg btw tror at gjør disse boler-jentene syke i magen. Vi trenger sunn fornuft, litteratur og en stemme, vi trenger linnea! Hilsen eh sånn litt stalker-aktig fan :)

  Reply
 38. Bente-Lill

  Bøyer meg i støvet! Fortsett å slå i bordet Linnea, det er du så flink til atte hjælp! Jeg har sluttet å lese blogger, nettopp fordi all mening har druknet i extensions og adams matkasse. Heia de som skriver for å formidle noe, ikke for å få finansiert ny nese.

  Reply
 39. Charly

  Tips til de som vil ha underholdning men ikke gi vekk gleden av å ha besøkt en side/gi klikk(?); på insta kan man stalke uten å legge igjen spor.

  Jeg titter innom bloggerne en gang i blandt, og blir like sjokka hver gang, alle ser prikk like ut og sier at å spise en kl. 14 god morgen har endret livet deres. HVORDAN FÅR DE SEG TIL Å SKRIVE DET. Man kan ikke stole på noen legner. Vi må alle skjerpe oss nå. Det er faen meg helt sykt at folks kjedsomhet har gitt en mamma et hus. (selvom det er veldig hyggelig for henne og barna da).

  Reply
 40. malin

  Oh lord jeg har savnet deg, og twitter, og rødsprengt hud fra vatme dippedutter, og taco, og pepsi max.

  Reply
 41. Tina

  Herregud, jeg har savnet å glede meg til å lese hva du skriver. Klarte ikke å følge med på Twitter (okey, er mange år siden jeg falt ut) og nå klarer jeg ikke å følge med på insta heller. Så håper du fortsetter her, så du kan gjøre ting enklere for meg. Det enkleste i mellomtiden har vært bøkene dine, men de er jo ferdiglest, så nå er det ikke enkelt lenger igjen. Men de var veldig bra, gråt til og med som når jeg ser på løvenes konge!

  Din fan nummer 1 (syns ikke synd på megselv) Tina

  Reply
 42. Fride

  Jeg er så glad for at du er tilbake, Linnéa. Hilsen ei som har fulgt deg såpass lenge at jeg ble starstruck av å se deg i kassa på bunnpris i Molde i 2009 eller noe i den duren.

  Reply
 43. Veronica Mortensen

  Amen!

  Vet egentlig ikke hvem Isabel er, og blir livredd inni meg av at jeg ikke vet hva cockies er og hvordan man “bare” slår de av. (Pustepause uten bilde av meg selv)
  Så da unngår jeg heller fra nå av å handle på nett! Jeg vil ikke finansiere utvikling av dårlig kroppspress for mine etterkommere.

  -VM-

  Reply
 44. Beate

  Halleluja!! Heis flagget!! Dama er tilbake!!!

  Det var på tide!! Gler mej til fortsettelsen! Bloggverden treng en som dej!!!

  Reply
 45. LilleMy

  Du er sånn ca den kuleste jeg vet om. I hele denne forskrudde verden. Jeg er ca 100 år, men leser likevel blogger og det startet faktisk med din en gang for veldig lenge siden. Jeg elsker at du er “frisk” og ser ut til å ha funnet din vei.
  Digger deg Linnea. Og velkommen tilbake, ikke en dag for tidlig!

  Reply
 46. Benedikte

  Dette er fantastisk. Du er fantastisk, og jeg fikk et håp om at galskapen hos mange norske bloggere tar slutt. Selv om det er lite trolig, så fikk jeg i alle fall et håp. Takk!

  Reply
 47. Eghild

  Hvorfor svarer du ikke på kommentarer der folk sier at de liker deg?
  Skal ikke veldig mange kommentarfelt til før jeg begynner å lire av meg #hat pga dette. For det irriterer meg.
  Men, sånn er det. Bedre det, enn å baksnakke deg og at du aldri får vite om det, liksom.

  Reply
 48. Selfiekabbe

  Takker Gud for dette innlegget. Og deg da. Uten deg, ingen innlegg. Uten Gud, ingen deg. Lol. Om man tror på de sakene. Uansett, flott at noen i blogghiarkiet har baller nok til å si i fra. Masse løøøøv

  Reply
 49. Kjersti

  Tusen takk for at du er en sunn motpart i denne “industrien”. Dette trenger vi mer av!

  Reply
 50. Celine

  Wow, bare wow. Tusen takk!! Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge!
  Hilsen 16 år gammel jente

  Reply
 51. Kristine

  FYFAEN, digger deg! Takk for at du er tilbake, gleder meg til innleggene framover ♡

  Reply
 52. Sofie

  Hater du fortsatt på svartruss, eller har du endelig vokst fra det? Hahaha, liker bloggen din :)

  Reply
 53. Mia

  Heiheihei. Velkommen tilbake! Det er gledelig å kunne lese nye blogginnlegg fra deg igjen. Du er så herlig og ærlig. Kan ikke du ha en spørmålsrunde så vi kan bli bedre kjent med ditt litt eldre deg? Du er en oppriktig fascinerende person og jeg gleder meg til fremtidige innlegg. Smask

  Reply
 54. Karoline

  Åh, takk Linnea!
  Takk for at du setter ord på noe som forhåpentligvis mange tenker!
  Har lenge blitt provosert, og til tider svært irritert over at bloggere som Isabel/Iselin får såpass mye oppmerksomhet; for bare etter en liten titt på bloggen hennes får man inntrykk av at dette er en usympatisk og svært lite voksen blogger som dessverre ikke har nok selvinnsikt til å skjønne hvor stor (og feil) påvirkningskraft hun beklageligvis har.

  Takk for at du skriver usensurert om dette.
  Og takk, for jeg endelig kan lese en blogg som ikke omhandler trutemunnbilder, plastikk og illusjonen om “det perfekte”.
  Jeg heier på deg.

  Reply
 55. Annika

  Endelig! Har ventet på at du skulle gjennoppstå siden du la ned i 2012. Det har blitt litt for mye botox, silikon i pupper og ræv, og litt for lite vert i hodet på folk/ bloggere i det siste. Bra du skjemmer dem ut offentlig (mer enn de allerede gjør selv), så kanskje folk kan tenke over at det finnes viktigere ting her i verden enn å sponse nye kroppsdeler til Paradise Hotel deltakere.

  Håper du er kommet tilbake for å bli.

  Reply
 56. Hilde

  Jeg liker denne måten å ikke være tilbake igjen på. Den er mye bedre enn den andre, kan du være så snill å fortsette med det? Bare av og til? Jeg fikk akkurat troen på menneskeheten tilbake.

  Reply
 57. Vilde

  Endelig er du tilbake. Du har vært en dypt savnet fornuftig person midt i all denne galskapen.

  Reply
 58. Audhild

  Hurraa! Gledens dag er når Linnea Myhre melder sin tilbakekomst og jeg sitter midt opp i eksamenslesinga :D Og sport on innlegg! Vi har bruk for en sånn vitamininnsprøyting som det her :)

  Reply
 59. Malin

  Hei Linnea. Jeg har “vokst” opp med deg og bloggen din og lest bøkene dine. Da du skulle slutte å blogge ble jeg lei meg og stolt. Stolt fordi du gjorde som du ville, du fulgte ikke strømmen og ikke minst har du alltid “vært deg sjæl”. Lei meg fordi hvor skal jeg lese om Pepsi max og sparkesykler? Tusen takk for alt du har gitt lille meg på 24 år og for at du har latt oss følge deg. Jeg gleder meg til neste bok, om 1 år eller 15 år spiller ingen rolle. Tanken med denne kommentaren var vel at jeg er så utrolig enig med deg angående disse “bloggerne” som vi kaller de i dag. Jeg savner sinna Linnea og alkoholWulff som regjerte i for 5-6 år siden. Det var blogging det, med følelser og mennesker som faktisk kan skrive (uten skrivefeil og Adams matkasse). Om du ikke forstod det av alt ovenfor, du er seriøst en god forfatter (noe jeg mener burde vært et kriterium for å få lov til å blogge) og du virker som en hyggelig person.

  Hilsen jente 24 fra “bygda”.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Hahaha, alkohol-Wulff <3 Ser du dette, Ida?!

   Uansett, takk, Malin, så gøy at du har fulgt med! Selv om dette ikke kommer til å bli som det var for seks år siden, da jeg tross alt har blitt seks år eldre. Men jeg er jo fortsatt meg, så vi får se hva det blir til! :)

   L

   Reply
 60. Miriam

  Linnea!
  Din fantastiske blanding av humor, sarkasme og alvor er deilig lesning! Dine tanker og refleksjoner er så viktige og gir meg troen på at eget kjønn kan være noe annet enn injeksjonskåte barbie wannabes! Takk!

  Reply
 61. Tina

  Jeg ser poenget ditt, men syns du er veldig hard mot bloggere. Hvis noen har lyst til å tjene penger via bloggen er det helt greit, det er deres valg. Jeg mener at problemet er til enkelt personer å ikke bloggere, de er smarte å kjøper/blogger om det de vil. At bloggere straffes for folk hjernevaskes så lett syns jeg er kjempe synd for bloggerne. De ser jo en glede i å blogge, men straffes for det de blogger om. Er jo ikke deres feil at mennesker må kopiere de og ikke klarer velge sin egen vei. Jeg kan lese hvilken som helst blogg og hvis de blogger om noe jeg syns var fint så kanskje jeg kjøper det. Fordi jeg har lyst på det, ikke fordi jeg er ikke en av de som “hjernevaskes”. Jeg driter i hva andre syns, kjøper og går med det jeg vil. Så klag heller på de som blir “hjernevasket” enn de som gjør det, for problemet ligger i enkelt personer, ikke bloggere.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Så du mener vi bare skal fortsette med idiotkulturen i bloggsfæren, og tenke at folk kan ta ansvar for hva de påvirkes av selv?

   Helt greit at folk tjener penger på blogg, men det må da gå an å gjøre det på smartere måter enn i dag. Jeg mener: Hvorfor tror du rosabloggere har stempelet som dumme jenter som kun bryr seg om lipgloss og extensions?

   L

   Reply
   1. Tina

    Selv om man bryr seg om sminke så er man ikke dumme, sophie elise har opperert seg og bruker sminke. Men hun er ikke dum, hun bryr seg om masse viktige ting her i verden. Å dømme noen fra hva du ser på bloggen blir for dumt, du vet ikke hva den personen brenner for når hun ikke blogger. Syns du er veldig hard mot dem, tenk om jeg skulle kommentert nå at jeg syns du er drit dum som sitter å skriver slike ting? Tror ikke du hadde satt pris på å bli stemplet som dum bare fordi du skriver meningen din. Er snakk om å være kritisk på en hyggelig måte, noe jeg ikke syns du er i dette innlegget. Jeg er ikke noe fan av isabell, men man kan få frem et poeng uten å kalle folk dumme.

    Reply
    1. Linnea Post author

     Jeg har ikke kalt noen dumme. Det passet har dere fint greid å få påskrevet selv.

     Det er ikke noe i veien for å skrive om lipgloss og extensions, men da kan du ikke forvente å bli tatt på alvor. SE skriver om begge deler, og gir seg på den måten frihet til å kunne sone ut og skrive om ting som kanskje ikke betyr noe også. Men husk at vi som leser blogger, ser kun det dere legger ut. Jeg aner ingenting om hva rosabloggere egentlig tenker eller er, så lenge de utelukkende skriver om botox og sminke.

     Reply
     1. Tina

      Hvis man vil ha en blogg så handler om sminke så blir man jo tatt seriøst av sminke interesserte, jeg skjønner at hvis du ikke er interessert i dette tema at du ikke skjønner hva som er greia. Uansett hva som blir blogget om, unntatt rasisme osv. Skal man ha respekt, jeg har respekt oven for deg selv om jeg ikke er enig. Men jeg skjønner ikke greia med at du sier du ikke leser bloggene deres, men likevell kan skrive så mye. Hvis man hater en blogg så mye, og det bloggeren står for så er det ganske enkelt å unngå å lese den, slik som du sier at du gjør. Men hvorfor ikke skrive at folk må ikke være så lettlurte, istedet for å gå så hardt mot en blogger. Men det å så si at du snakker om alle, men at du plutselig ikke snakker om alle. Er liksom det inntrykket jeg får av deg nå som vi har en diskusjon. Du skriver bloggere, men mener isabell, og ikke sophie elise. Er litt frem og tilbake om du skjønner.

      Reply
      1. Linnea Post author

       Jeg leser alle disse bloggene, og får med meg alt.
       Jeg oppfordrer folk til å bruke hodet, Tina. Og bruker Isabel som eksempel på en som burde bruke bloggen sin til noe annet enn å fronte plastiske operasjoner. Du kan ikke bare si til en 13 år gammel jente at hun skal slutte å lese en blogg, fordi den har dårlig påvirkning på henne. Folk leser ting de ikke bør lese, og vet ikke hva det gjør med dem. Ikke før det kanskje er for sent. Dette kunne lett ha vært unngått, hadde vi ikke latt folk holde på som de gjør. SE har nok også skyld i noen av grillene i hodet på unge jenter og gutter, men heldigvis har hun innsett det selv og prøver å være noe mer, noe annet.

       Reply
 62. Gunnhild

  Ja takk, og endelig. Du setter ord på noe som MÅ settes ord på. Og du er ung nok til å bli hørt. Jeg har prøvd å si noe om dette – lenge og mye, men jeg er for gammel. Jeg husker jo selv at jeg tenkte at mine foreldre, ikke minst besteforeldre, var utdaterte og ikke skjønte en dritt. Men nå er jeg selv gammel nok til å ha fått det store perspektivet – og jeg vet at vi ser, i alle aldere. Fortsett å skrive, Linnea. Vær et samfunnskritisk talerør. Noen prøver å gi en annen blogger tittelen samfunnsengasjert. Jeg har studert hennes blogg en stund og forstår ikke at det kan kalles samfunnsengasjement å vise frem nye pupper og lepper og strekkmerker som nesten er borte etter behandling med “snidfmrg “. Det eneste engasjementet jeg finner er hennes egen promotering. Det verste er at det funker. Nå har nettopp Jonas Gahr Støre også funnet henne. Det skremmer livskiten av meg å se hva mine barnebarn skal forholde seg til.
  Så kjære deg; takk og fortsett, så skal jeg fortsette på min kant. Sammen får vi kanskje en enda sterkere stemme.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Takk, Gunnhild!

   Jeg forstår at du sikter til Sophie, men sammenlignet med Isabel gjør da S mye positivt. Jeg tenker at det må være lov å være opptatt av utseende og lipgloss, så lenge man har noe med substans også. Og det har S.

   Nå er jeg kanskje inhabil siden jeg kjenner henne personlig, men det gjør meg bare enda mer sikker i min sak. Blogging er dessverre blitt en rosagreie, og som nesten må til for å holde på leserne sine. Men jeg håper at det kan utvikle seg til å bli noe litt mer med tiden.

   L

   Reply
 63. Richard

  Hei Linnea, vi syns du er dødskul og liker at du skiller deg ut og sparker litt fra deg.

  Si ifra om du vil ha noen Shai barberhøvler til dine sparkende dansende ben, det er til og med fuckings såpe med Aloe Vera på bladene!

  Send meg e-post så ordner jeg en goodie bag til deg, vi spanderer til og med frakt og du får med gavekort på Zalando i pakken :D :D

  Hilsen Fan og høvelpusher

  Richard

  Reply
 64. Thea

  HEI hei! :)
  Jeg skriver en blogg – en blogg om følelser – IKKE om overfladiske ting.
  Jeg liker å skrive om mine følelser og mine opplevelser som psykisk syk.

  (Jeg klarte å starte en blogg uten å være med på Paradise Hotel først – hehehehe)

  Håper du vil ta turen innom.

  https://painnsiden.wordpress.com

  Mvh.
  Thea

  Reply
 65. Isabel

  Velkommen tilbake Linnea!

  HERREGUD som jeg har savnet deg! Skjønner veldig godt at du har tatt pause fra bloggingen for disse plastdukkene som har dukket opp gir meg rett og slett migrene. For et samfunn vi lever i. Jeg skal innrømme at jeg har kikka på bloggen til Isabel og det eneste jeg får ut av det er en dårlig dag. Hun er et forferdelig forbilde og det var på tide at noen satte pekefingeren mot henne. Den dama er så totalt uten innhold og hun gjenspeiler virkelig hva smurfene i samfunnet er opptatt av for tiden. Det er like før jeg tipser Anonymous om å fjerne de bloggerne før ungdommen blir hjerneskadet…

  Håper du kommer tilbake for godt. Vi trenger bloggere som deg <3

  Reply
 66. Michelle

  Jeg trenger at du har en DEL knapp. Jeg finner ingen og dette innlegget trenger fler å lese.

  Takk for at du eksisterer.

  Reply
 67. Johanne

  Åååh, Jeg har savnet å lese bloggen din! Så nettopp en avisartikkel som sa du var tilbake, tok meg ikke lange tiden å komme hit. Husker tilbake i 2011, jeg var helt frelst av den forfriskende skrivemåten din, og endte opp med å kjøpe boken din for å få litt mer Linneah i livet mitt etter at du sluttet.

  Reply
 68. Ri

  Har ikke sett på Paradise Hotel siden sesong 1. Aner ikke hvem dama er.
  Kan vel også telle på to hender hvor mange ganger jeg har vært innom en såkalt rosablogg.
  Selv startet jeg blogg i 2006, da man enda måtte bli invitert inn for å få en blogg.no konto. Husker jeg la opp et “banner” øverst på siden min med reklame for en nettside for en kompis i noen måneder. Jeg fikk to t-skjorter i betaling. Snakk om spons! Heldigvis ga jeg opp etter hvert. Det ble ingen ny rompe eller pupper på meg. Det ble barn, enda breiere rompe og hengepupper i steden. Og det er faktisk helt greit!

  Jeg har sett deg i mediene og hørt navnet ditt her og der. Aldri før lest bloggen din. Grunnen var vel at jeg skumleste og aldri fikk med meg stempelet “sinnablogger”. Hadde jeg gjort det, hadde jeg garantert vært innom tidligere. For i mine øyne har blogg de siste (les: 7-8 årene)kun vært synonymt med betakaroten, lipgloss og dyre vesker(uten at jeg har gjort research til å egentlig uttale meg. Det skal jeg innrømme).
  Så da trodde jeg automatisk at du også var en av dem. Nå skjønner jeg at jeg har tatt feil. Veldig feil.

  Jeg liker sarkasmen din. Direktheten din. Og selvfølgelig det faktum at du TØRR å si akkurat hva du mener. Det skjer ikke for ofte i dagens samfunn. Dessverre.

  Jeg er glad jeg ikke tror du er rosablogger lenger. Og for første gang siden 2007 så skal jeg begynne å sjekke jevnlig om en blogg er oppdatert med nye innlegg. Takk for det.

  Reply
 69. Christian

  Jeg er særs skjeldent innom blogger, og kommenterer aldri.

  Men det blir ikke mer korrekt enn det du skriver.
  Vi trenger flere slike stemmer.

  Reply
 70. Carita

  Hva er det du gjør?? Du får jo folk inn på siden hennes. Jeg måtte inn for å lese. Morsomt at hun mener du bruker hennes suksess for å få oppmerksomhet! Jeg lo.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Jeg har ikke linket til siden hennes, så det gjør du i tilfellet på helt eget initiativ og ansvar.

   Reply
 71. Ingrid

  Er så altfor enig i alt du skriver… Er så viktig å ha en stemme som din der ute. Du er viktig!!

  Reply
 72. Maia flåta

  Linniiie.com er eneste bloggen for meg. Håper du forsetter å blogge, så slipper jeg å lese VG og se&hør hele dagen..

  Reply
 73. LH

  Dæver av at Isabel tror du skriver om henne for å få lesere. Noen som ikke har fulgt med i timen.
  Jeg trenger ikke “sinnabloggen” tilbake, men jeg setter veldig pris på ærlige blogginnlegg rett fra levra, i ny og ne.

  Reply
 74. Victoria

  Du kan mene hva du vil om bloggindustrien men å henge ut enkeltpersoner er uansett lavmål. En svært gjennomskuelig hersketeknikk å kalle henne Iselin, selv om du vet veldig godt hva hun heter. Du slet selv med dine ting for noen år siden, nå er du en del år eldre enn henne og burde være bedre enn dette.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Det kan du godt tolke det som, men det var ikke min hensikt. Jeg skrev navnet hennes feil i alle tilfellene, fordi en del av hjernen min fortalte meg at det var det hun het, enda jeg hadde greid å google meg fram til bilder av henne fem minutter tidligere. Ble først bevisst på det da jeg fikk det fortalt av en venninne, og da endret jeg det. Så kjip humor har jeg virkelig ikke.

   Dette innlegget er for øvrig ikke myntet mot Isabel, hun ble brukt som et eksempel. At VG velger å vinkle deg som om jeg er ute etter henne, og kun henne, får stå for deres regning. Det er likevel ikke til å stikke under stol at hun har et ansvar, et av de større, og at hun bør være det bevisst. Om vi ikke fikk bruke eksempler fordi du ser på det som uthenging, hadde nok ikke poenget blitt like sterkt.

   Hva jeg har “slitt” med tidligere kan for øvrig ikke sammenlignes med dette.

   Reply
 75. Aria

  Er det én blogg jeg har savnet å lese, så er det denne. Håper du holder liv i den? Enklere sagt enn gjort kanskje, jeg ser jo selv hvor sporadisk jeg føler for å videreformidle noe.
  Anyway. Du er bra. Keep up the good work og lykke til med bok nummer tre!

  Reply
 76. Marcus

  Du sier at du selv ikke skal avgjøre hvem som er et forbilde eller ikke, til tross for at du i innlegget ditt nettopp gjøre dette. Ikke nok med at du skal slut-shame henne med den smålige kommentaren om at du ikke finner bilder av henne med klær på, men du skal selvfølgelig også ha en mening om hva hun gjør med utseende sitt. Det vel helt åpenlyst for et hvert menneske at denne jenta på 21 år (!) har et dårlig selvbilde; ingen gjennomfører så mange operasjoner dersom de er fornøyde med seg selv.
  Jeg synes spesielt det er rart at du – som har vært åpen om egen erfaring med spiseforstyrrelser – føler at du er i en posisjon til å offentlig dømme og latterliggjøre andre mennesker ift deres utseende og vansker. Les deg litt opp om body dysmorphic disorder, noe hun mest sannsynlig har et snev av, så innser du at dere kanskje ikke er/har vært så forskjellige. Hele innlegget ditt blir ekstremt selvmotsigende når du selv har flere jenter som ser på deg som et forbilde, og du “lærer” dem at det er helt greit å gjøre narr av folk som HELT TYDELIG sliter med sin egen psyke.
  Bloggen din var for noen år siden utrolig bra, da den i stor grad bar preg av selvironi og refleksjoner om deg selv. Nå har du istedenfor blitt en av de X antall bloggerne som må ty til personangrep og selvmotsigende kritikk av andre, for å føle deg like aktuell. Jeg så kjapt på bloggen til denne Isabel (jepp, du har bidratt til at den fikk publisitet), og så ingen innlegg der som nedverget andre mennesker. Sett bort fra dette er jo budskapet ditt noe av det mest ærverdige jeg har sett: du har selvrespekt nok til å ikke bidra til å sponse en blogger, men likevel la deg påvirke av reklamen og kjøpe klær som høyst sannsynlig er laget av barn eller andre mennesker som lider.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Jeg er ikke i posisjon til å diskutere andre menneskers psykiske helse, og det er ikke du heller.
   Men hva de står for og fronter offentlig, er jeg derimot i min fulle rett til å kommentere.

   Har for øvrig aldri kjøpt et plagg på Internett noensinne, da jeg dyrker økologiske klær i hagen.

   Reply
 77. Catta

  Innimellom har jeg lirt litt av meg på en blogg ingen vet er meg engang. Kun for å lette på eget trykk av frustrasjon om alle mulige verdens og personlige problemer, men dette. Dette er kanskje tidenes største samfunns problem blant unge. Er du ikke syk, så blir du syk.

  Jeg tar meg til takke for at hustelefonen fortsatt var varm og Internett omhandlet mer eller mindre deiligst.no ( hadde liten overføringsverdi i form av missunnelse, mer en god latter) eller chatforumet IRC. Det var tider.

  Takk for at du setter dine ord på galskapen. Uheldigvis er nok dette en ny samfunnsplage som er kommet for å bli, virker det som. Det er pil råttent og lukter jævlig.

  Slike mennesker har ca ingen selvinnsikt og danser i skyggen av unge jenters usikkerhet og uvitenhet. Skamløst, skamløse.

  Jeg blir uvel av verdiene som blir fremstilt, det kan vel ei heller kalles verdier. Overfladisk, overfladiske.

  Velkommen til en verden hvor folk fraskriver seg alt ansvar. Velkommen til fasadelivet- det er dritfett.

  Heia Linnea.

  Reply
 78. Ida-Elin

  Kjære Linnea. Sendte deg på mail, men tenkte kanskje at du oftere ser kommentarer her :)
  Takk og atter takk for at det finnes flere her i verden som mener bloggverden er og blir syk. Jeg ler meg skakk når jeg ser at Isabel Raad skriver om at hun får angst og panikkanfall av å vite at hun fyller 22 år i år (ja, guuud så grusomt), at hun skriver “that`s life” mens hun ligger på en solseng med en paraplydrink og hatt blitt litt rød på nesa. Jeg har akkurat reåpnet min gamle blogg fra 2010 som omhandler alt annet enn “glam”, og har ingen ambisjoner med å verken tjene penger på det eller få noen pris. Men jeg vil nå frem med budskaper jeg mener er vanvittig viktig, og da mye relatert til min fortid som alvorlig psykisk syk. Jeg har valgt å fortsette å skrive nå, etter fire år uten en ny bokstav på bloggen, for å vise at det er mulig å komme seg igjennom møkka. For det er så mange som kaver i gjørma. Jeg vil prøve å gi håp.
  Og oppi alt håpet jeg prøver å få ut til de som trenger det, føler jeg det er håpløst – fordi jeg ikke kler av meg eller skriver om lipglossen jeg kjøpte i går (aldri kjøpt lipgloss. Hater det. Takk til Carmex når jeg er blodig rød rundt kjeften to ganger i året). Men det får være det samme. Forhåpentligvis når man frem til noen, og da har man gjort litt mer enn ingenting.
  Igjen, moro å lese det du skriver. Fortsette å snakk rett fra hjernen og hjertet, det er slik det skal være :)

  Og om jeg også en dag får skrevet ferdig boka jeg prøver å skrive på, så håper jeg du vil lese den, Linnea. Hadde jeg bare visst hvor jeg skal starte. (Har utallige sider med notater, røde streker og noveller. Men hvordan skal man få satt alt sammen? Og hvem skal man snakke med for å få hjelp til alt det her?)

  Ha en flott dag! :)
  Med vennlig hilsen, Ida-Elin

  Reply
  1. Linnea Post author

   KJære Ida-Elin

   Så gøy at du skriver! Det er dritvanskelig å skrive en bok, spesielt alene. Jeg ville anbefalt deg å ta kontakt med et forlag før du setter i gang, å skrive et helt manus på egen hånd for å sende det inn er meningsløst. Om ikke: BLOGG!

   Lykke til!

   L

   Reply
 79. Kristin Granli

  Jeg vil takke deg, Linnea. Du er en reflektert person med mye selvinnsikt. Jeg takker for at du satte ord på galskapen og jeg håper du skriver flere innlegg. Du sluttet å blogge når jeg begynte å lese blogger, men jeg har lest bøkene dine. Ha en fin helg :-)

  Reply
 80. Johanne

  Håper ikke dette spørsmålet blir for drøyt og personlig, og forstår 100% hvis det er noe du ikke vil dele. Jeg lurer på hvordan det går med helsa de nå? Sliter du enda med mat, eller er det blitt bedre?

  Du er en fantastisk person, og får virkelig ikke nok av skrivingen din.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Takk, Johanne!

   Jeg har det fint, men er nok langt ifra frisk ennå. Kroppen har det imidlertid bra, og jeg er tilfreds med hvordan jeg ser ut. Men tankene rundt mat er der fortsatt.

   L

   Reply
 81. Guro

  Erlend Loe var spot on i et intervju, hvor han omtalte rosabloggere som et endetegnssymptom. I denne narsissitiske tidsalderen som vi lever i, er det hyggelig å lese en intelligent bloggstemme i et hav av bloggsøppel. Fortsett med din kritiske røst!

  Reply
  1. Linnea Post author

   Han har en hel side om det i Slutten på verden slik vi ser den. Amazing!

   Reply
 82. Matilde

  Linnea. Du er fader i meg den råeste jeg vet om. Elsker det du skriver, og elsker måten du bare skriver ned det du tenker. Har lest begge bøkene og venter på neste, men ta den tiden du trenger. Jeg leser den uansett om den kommer i morgen eller om 10 år. Takk for at du reddet dagen min under eksamensøving i fuckings engelsk.

  Reply
 83. JT

  åhh igjen skriver du dritbra(!!) akkurat d jeg så lenge har hat lyst til å skrive!
  digger deg nesten like mye som jeg digger skilpadden min (og han er så og si den eneste jeg digger)
  klem og klem og håper du

  Reply
 84. Emilie

  Hjelp fikk en liten wake up call nå..

  Nei takk gud er jeg ikke rosablogger men jeg besøker bloggene deres passe ofte nok (mamma sier nei, men Guri da mamma er nå 22 år..)

  Har endelig blokkert bloggene deres fra nettleserne, blir rett og slett syk av å se på de perfekte uoppnåelige livene. Spesielt om jeg skal prøve å leve livet likt som dem når jeg er student (farvel penger og sunt forhold til kroppen min). Er så enig. det handler ikke bare om pene bilder som inspirer men om å vise en falsk virkelighet. Jeg skjønner godt mamma blir lei seg når jeg sier hennes eneste datter ikke er god nok fordi hun kikket på noen sin blogg der ute.

  Jeg er glad i mennesker, jeg syntes mennesker er gode herlige vesner (sånn egentlig) men noe har gått galt. Og vi må alle ta ansvar for det. Det du skriver både her og i avisene hjelper så mye!!
  Jeg trenger å vite at store profiler også syntes det å kutte ut banen blir for dumt, at også så store profiler syntes det er greit å bare være deg, og ikke minst se ut som deg selv. Ja kalte deg stor profil her, du har nå det i mine øyne :)

  Stå på og skriv i ditt tempo. Jeg som mange andre i kommentarfeltet kjøper boken din når enn den kommer ut, bare minn meg på det når det nærmer seg ferdig så jeg husker å plukke den opp ;)

  Masse positive tanker og energi
  (mamma sier det hjelper, nevnt henne en del ganger men lover hun er ganske klok)
  (P.s du svarte meg på twitter en gang, jeg skrøt til alle jeg kjenner. De vet vi bffs nå)
  (P.s p.s jeg spøker mye her, liten unnskylding her i tilfelle det gikk over hodet på noen)

  Reply
 85. Kriskros

  Norges eneste velfortjente kjendis – velkommen tilbake, beste Linnea! Gleder meg til å lese :D

  Reply
 86. Nore

  Linnea, du imponerer meg på nytt med din slagkraft og humor. Takk. Måtte google Pilotfrue etter du nevnte henne i forrige innlegg, og jeg holdt på å falle av stolen min. Etter dette og cat vs cucumber har jeg virkelig sett alt. Men du har helt rett, uansett hvor vanskelig ting er, så slipper jeg i alle fall å gifte meg i Askepott-stil. Stå på med boken din, jeg gleder meg til å lese den.

  Reply
 87. Linn

  Hundre ganger takk for at du skrev dette innlegget. Liker så himla godt at du blogger igjen om enn sporadisk. Fint med en blogg med innhold og tanker og meninger.
  klikker meg aldri inn på isabel sin blogg (bortsett fra en gang ved et uhell.begynte nesten å grine):

  Reply
 88. Kristine

  Linnea, jeg blir et lykkeligere menneske dersom du skriver litt innimellom på bloggen igjen. Jeg synes du er et fantastisk godt forbilde, og skulle gjerne ønske du tok enda mer plass i bloggverdenen slik den har blitt nå i dag. Jeg blir så oppgitt over alle rosabloggerne og de idealene de fremmer, og hvilken sterk påvirkningskraft dette dessverre har på unge jenter i dag. Du er morsom, ærlig og ei jente som tør å snakke om bølgedalene man må gjennom her i livet – dét tror jeg mange er takknemlige for og kan kjenne seg igjen i, deriblant også meg selv.

  Stå på, jeg gleder meg til å lese boken din;)

  Reply
 89. Nora

  Hei!
  Jeg har lest blogginnlegget ditt, og mer eller mindre alle kommentarene også. Du får mye ros, men også ris for ærligheten din. Flere har reagert på at du henger ut enkeltpersoner i innlegget ditt (altså Isabel). Jeg vil gjerne også være ærlig etter å ha fått beskjed fra denne “uthengte” om at jeg er en “hater” og ble bedt om å suge kuk etter å ha kommentert spørrende ved hennes språklige evner i en Instagram-post. Videre ble jeg blokkert, noe som var helt i orden for min del. Å la seg inspirere av en blodoperert Janet Jackson look-a-like med absolutt ingen andre hensikter enn å tjene penger på falske intriger og eksklusive ferier – er i hvert fall ikke noe for meg. Jeg har aldri vært inne på den bloggen siden, og kommer heller aldri til å oppsøke den igjen. Det er deilig å se at det er flere som tenker det samme som meg. Takk for at du belyser tragedien. Hilsen en “hater” som burde gå og suge kuk.

  Reply
  1. Linnea Post author

   Hahaha, haters gonna hate. Mulig det er uthengig, men det er også en kommentar/kritikk på noe jeg synes er kritikkverdig. Hun er et forbilde for mange, og da orker jeg ikke sitte her og se at hun ødelegger seg selv og mange andre. Men er tydeligvis lite plass for refleksjon i den gården.

   Reply
 90. Sandra

  Det er mennesker som deg som gjør samfunnet vårt så hatfull. Helt greit at du ikke syntes noe om hva Isabel blogger om eller hvilken kirurgiske inngreper hun har tatt, men det er hennes blogg, hennes liv og hennes kropp. Du sier hun er ett forbilde for mange, og det er helt sant. Og hun er ett bra forbilde som er ærlig med leserene sine om hva hun gjør. Du derimot er ikke ett bra forbilde eller en blogger, du går jo til angrep på en annen blogger fordi du ikke syntes måten hun lever sitt liv eller hva hun skriver på bloggen er bra nokk for deg? Folk er forskjellige, deal with it og gå videre i ditt liv. Bli voksen! Er så lei av å se at unge damer i alle aldre angriper hverandre pga sjalusi eller rett og slett mangel på høflighet…vi må faen stå sammen ikke bryte hverandre ned.

  Reply
  1. Linnea Post author

   For det første: Det var ingen forsøk på å angripe noen! IR har en holdning som veldig mange andre bloggere har, og kunne ha vært funnet hvor som helst.
   Men som jeg prøver å påpeke: hun skriver jo selv at hun ikke er et godt forbilde. Men så er hun det likevel?

   Jeg synes folk skal få operere seg og se ut akkurat som de vil, men jeg tror vi må huske på at plastiske operasjoner ikke er for hvem som helst, og at man bør være forsiktig når man skriver om det. Å være ærlig er en ting, men å skrive for mye og detaljert bidrar nok mer til normalisering enn åpenhet. :)

   Reply
 91. Anonym

  Synes dette går over grensen! Dette blir kaldt mobbing. For å si det sånn så kan du ikke være så mye bedre forbilde enn det du mener Isabel er! Her står du og mobber isabel om hvordan hun er, viss du har fulgt bloggen hennes fra starten av så ville du sett at hun var et bra menneske. Selv om hun har hatt noen opperasjoner og vært med på paradise hotel så betyr ikke det at hun er et dårlig menneske. Jeg mener du burde si skikkelig unskyld til henne, for dette er faktisk ikke greit. Dette blir nettmobbing. Alt isabel gjør viser bare at hun er en åpen person, selv har jeg møtt henne og hun virker som en fantastik god person. Ikke trykk noen ned når du ikke kjenner dem i det hele tatt!!!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *