Å beklage

– Sorry for jeg ikke har blogget på noen dager men i helga var jeg jo hos tante så fikk jeg spysjuka på fredags natt.

– heisann, jeg beklager virkelig at jeg ikke har blogget på lenge. jeg har vært veldig opptatt med skole, og at jeg har vært syk osv…

–  Heei, beklager for lite blogging, men har vært i Sverige i hele dag. Så kom ikke hjem før i kveld. Men jeg tenkte å glede dere med en konkurranse hvor dere kan vinne en notatblokk,

– Beklager for elendig blogging den siste uken. Har funnet ut at det er travelt! å være i permisjon. Mange kafebesøk, og ikke minst barseltreff :)

– Beklager for VELDIG lite blogging denne uken, men denne uken har jeg hatt 6-7 prøver, å da må jeg pugge masse å har ikke tid til å blogge hele tiden,beklager.

– Jeg har ikke blogget pga: mye møter, barnevernet, politi, en kompis, venner, skole og maaaange andre saker. Så etter 13. April vil jeg begynne å blogge normalt igjen, siden da er de 2 viktigste møtene over.

 

Hvorfor leser vi blogger?
1. Fordi det er gratis
2. For å slå i hjel tid
3. Ved uhell
4. For å føle oss bedre (Eks: Du har dårlig samvittighet fordi du gikk på en enorm sjokoladesmell på en tirsdag, og søker andre i samme situasjon.)
5. Fordi vi er dumme og enkle
6. For å underholdes, le av eller med
7. For inspirasjon (sjeldent)
8. For å lære (høyst uvanlig)

Jeg leser fortsatt veldig mange blogger, men kun fordi det er en uvane, og ikke minst på grunn av nettopp punkt 2: Jeg behøver noe å bruke tiden min på mens jeg for eksempel spiser frokost.
Jeg blar gjerne gjennom de nyeste innleggene til bloggene jeg følger på Bloglovin, og noen ganger – som det for eksempel gjorde i dag – dukker det opp en blogg jeg ikke har lest på lenge. Og jeg tenker: Javel, nå skal jeg altså lese hva som har hendt i ditt liv siden sist jeg var innom. Men i stedet for å få lese hva som har skjedd i vedkommendes liv siden sist, får jeg heller dette:

– Jeg beklager at jeg ikke har blogget på en stund, men blogging har ikke fristet, internettet har vært ustabilt og hamsteren min døde så det har vært noen ganske tøffe måneder for meg. Håper ingen hater meg for dette.

Nei, jeg hater deg ikke. Jeg hadde bare glemt at du eksisterte. Jeg satt heller ikke her – ved frokostbordet – og ventet på dette innlegget. For jeg er faktisk helt fullstendig likegyldig til om du blogger eller ikke. Kan du ikke bare skrive noe svada i likhet med resten? For jeg nekter å tro at det er faktisk finnes noen som ønsker å lese disse konstante ropene om tilgivelse. Du kan skrive akkurat hva du vil, men å beklage for at du ikke har blogget – det gjør du faen meg ikke. Synd med hamsteren, forresten. (Unfollow.)

Men det finnes alltid mennesker som ikke burde finnes, og noen av disse leser helt åpenbart blogger. Men de leser ikke blogger på grunnlag av noen av mine syv punkter, jeg vet ikke engang om de i det hele tatt leser. Jeg vet ærlig talt ikke hva de driver med heller, enten massiv arkivlagring av bilder, onani eller selvskading.

Og når de omsider har lagret alle bildene og onanert til dem, vil de ha nye. Ferskt blod. Mer info. Mer dritt.

Neste innlegg? skriver de i kommentarfeltet.

– Unnskyld meg, men hvor blir det av kveldens innlegg? Bruker ikke du å blogge tre ganger om dagen? Hva skjer? (Denne går ofte igjen i Fotballfrues kommentarfelt, jeg elsker kommenarfeltet til Fotballfrue, og leser det med lupe hver dag.)

Faen, jeg orker ikke snakke mer om dette.

Poenget er: Ingen bryr seg. (Bortsett fra noen få, men de er sinnssyke – hører dere, SINNSSYKE!)

Men det er selvfølgelig helt greit for meg at dere tror det – for all del.
Men bare husk at det å beklage er en handling man gjerne gjør etter en feil, og at det å ikke blogge per dags dato ikke defineres som straffbart. Greit?

92 thoughts on “Å beklage

 1. Maria

  Hahaha, jeg leser også kommentarfeltet til Fotballfrue, på hvert eneste innlegg. Er nesten bedre enn selve bloggen!

  Reply
  1. elina

   hun tror hun er “størst “og passer på si det hver dag men tipper halvparten av leserne er folk som heller er oppgitt over at hun kan tjene så mye på en så meningsløs platt blogg.. kommentarfeltet har vært gøy iblant men virker mer som hjernevaskede fans som skriver der.. får hun er småkritisk innlegg svarer 40 blodfans ol.. jesus..

   Reply
   1. Linnea Post author

    Ikke et vondt ord om henne, jeg synes hun er kjempeflink. Det er et rent lite helvete å ha så mange lesere, ettersom en viss prosentandel uansett vil være kritiske. Overfladisk eller ei, så tror jeg nok at Caroline er et helt menneske som de fleste andre.

    Reply
 2. Maria

  JAAAAAAAAAAA!!!!!!!! Endelig nokon med vett i hovudet som tar opp dette! HEILT fullstendig skrullette å beklaga noko ein ikkje har gjort, som ikkje er feil, som ingen bryr seg om! Gawd

  Reply
  1. maja

   hahaha, godt å høre at vi var flere! trodde det kun var jeg i dette landet som hadde den hobbyen, lol!

   Reply
 3. Sylvia

  Måtte inn å sjekke hva dette Fotballfrue greiene var(har tross alt nettop fått vite hva en blogg faktisk er og eneste Bloggen jeg har lest er denne ) ,leste de to siste inleggene samt komentarene og kjente jeg fikk mer og mer lyst å rive av meg håret ……. Nå vet jeg ivertfall at jeg skal holde meg LANGT unna alle andre blogger enn denne (og nei det er ikke smisk,det er den harde sannheten).

  Reply
 4. Tirileh, Tears and Kisses

  Åh følte meg truffet, jeg får dårlig samvittighet om jeg ikke har oppdatert på et par uker, MEN ikke uten grunn… Jeg har en anonym leser som poger armene av meg om det går lang tid mellom hvert innlegg…. Jeg vurde kanskje ikke fått dårlig samvittighet pga den ene (muligens ustabile) leseren, men tenk om det sitter flere der og skal sende meg slike kommentarer og mailer. Da slutter jeg å blogge.

  Reply
 5. Julie

  Småsært å klage på lite blogging. Ingen er pålagt å blogge, man gjør det frivillig, når man føler for å trykke på PC-tastene. Skjønner at de som klikker seg innom Fotballfrues blogg 26 ganger daglig, er desperate. De er bloggnarkomane. Men det er ikke bloggerens ansvar å ruse dem.

  Reply
   1. elina

    ja hviorfor lese den mest overfladiske/enkle? i wonder.. men så er jo verden alltid urettferdig.. hun er jo bare ut ettr melek folk for penger hver dag og fant på gi ut ei bok og hvorfor ikke få enda mer penger fra tenåringsjenter… hmmm

    Reply
 6. Marianne

  Haha, helt enig! Tragisk å lese de unnskyldningene før hvert jævla innlegg, ingen brys seg bortsatt fra de som er tapere:P

  Reply
 7. Kajabarn

  TAKK Linnéa for at du aldri blogger så ofte at jeg blir avhengig av å klikke innom bloggen din hver eneste dag. Jeg har mer enn nok med å være avhengig av snus og koffein, om jeg ikke også skulle blitt avhengig av å lese om en eller annen skrivegal og oppmerksomhetssyk persons frokost og trening og mellommåltid og TV-titting og middagslaging og nye innkjøp fra H&M. Fotballfrue har det mest hysterisk morsomme kommentarfeltet, men DU har iallefall den beste bloggen!

  Reply
   1. Kajabarn

    Det hadde vært umenneskelig spennende å gjennomføre en undersøkelse for å finne gjennomsnittsalderen til fotballfrues lesere og sammenlignet med gjennomsnittsalderen til dine lesere :D

    Reply
 8. Lisa

  Enig! Og ikke minst.. .de som skriver, sorry, har ikke tid til å blogge, må gjøre blablablah. Hvis du har tid til å unnskylde deg, har du tid til å skrive noe mer givende enn ei unnskyldning. Har du ikke noe å si, hold kjeft. Det er i alle fall mitt motto!

  Reply
 9. Mari

  Liker bloggen din utrolig godt! Stå på! Liker at du blogger når du selv føler for det, da blir det liksom så moro de gangene du har leget et nytt innlegg! :)

  Reply
 10. Anne Berit

  Dagens store høydepunkt for meg er også Fotballfrues kommentarfelt, helt utrolig mye rart som står der. Virkelig dype kommentarer og innsikt preger kommentarene…..not!!
  Greit å lese det fruen skriver men ingenting slår kommentarene!!
  Når det er sagt så er det jo et høydepunkt når du også blogger en gang i blant, da kaster vi oss over deg som gribber for å se hva som skjer i livet ditt for tiden.

  Reply
 11. Stine

  Enda mer morsomt å lese kommentarene på Karoline Bergets blogg! Tror hun har fler folk innom bloggen nå, enn da den lå på topplista. Hysterisk morsomt!

  Reply
 12. Geir

  Du skriver:

  Men det finnes alltid mennesker som ikke burde finnes, og noen av disse leser helt åpenbart blogger.
  Kan ikke du skrive en blogg der du forklarer kriteriene for at et menneske ikke burde finnes? Det hadde vært interessant…

  Reply
 13. Elisabeth

  Nå har jeg lest nesten alle kommentarene her om folk som leser kommentarene til Fotballfrue, så nå tror jeg nesten jeg må klkke meg inn der og lese de kommentarene også :)

  Reply
 14. Lydia

  Haha, word ! Det blir nesten like dumt som å lage et eget innlegg med slike ‘sneak peaks’ med bilder av shoppingposene.. Og ja, kommentarfeltene til Fotballfrue er en egen blogg i seg selv..

  – L

  Reply
 15. j

  Haha, så morsomt at det ikke bare er jeg som leser fotballfrue på grunn av kommentarfeltet. Jeg ser på bildene og tenker “oooO, det bildet får du lide for i kommentarfeltet!”.. Den neste boken hennes burde bestå utelukkende av sitater fra kommentarfeltet <3

  Reply
 16. Tonje

  Pleier ikke kommentere så mye i blogger, men måtte legge igjen en liten melding her.

  For dette har jeg tenkt på selv flere ganger. Ikke bare er det uinteressant å lese beklagelser og bortforklaringer, men det er dessuten en stygg uvane å beklage seg i tide og utide når man strengt tatt ikke har noe å beklage. Man har da ingen plikter som blogger, og lesere har ingen grunn til å bli sure om man plutselig tar seg en 3 måneder lang bloggpause uten å si ifra.

  Noen trenger en liten reality check.

  Reply
 17. Katinka

  amen.
  takk linnea. takk for at jeg kun trenger taste inn http://www.linniiiie.com et par ganger i måneden. takk. (har selvfølgelig lagret deg i bokmerker slik at det er enkelt de få gangene jeg får abstinenser). takk for at du lyser opp uken, (måneden) min med dine ord. du er best. du er min favoritt!

  Reply
 18. anonym

  Dersom du vil få tiden til å gå bør jeg anbefale serien six feet under, dersom du ikke allerede har sett den. Fantastisk serie, og dersom vil deler sånn nogelunde lik smak på ting tror jeg du hadde elsket den.

  Reply
 19. Susanna

  Har det på samme måte med deg, men da du lutselig dukket opp på bloglovin so var det jo berre sånn ikkje-blogge-pjatt, kven bryr seg?

  Reply
 20. elisejb

  Haha. Elsker deg. Og jeg elsker kommentarfeltet til Fotballfrue. Det er jo mer underholdende enn selveste innleggene.

  Reply
 21. Synne

  Hm, kanskje man skulle begynne å lese Fotballfrues blogg, ihvertfall om kommentarfeltet er den gullgruven du og de som kommenterer her mener det er. Kommentarfeltet er for tiden den eneste grunnen til at jeg leser DB, så hvorfor ikke prøve noe nytt?

  Reply
 22. Kari

  Hei Linnea!

  Jeg leser bloggen din for her slipper jeg å måtte lese “Wiiii jeg er så lykkelig. I dag kom nemlig de nye skoene som jeg har ventet så lenge på: Jeffrey Campbells “Spike”. Dette er toppen av glede og jeg tror aldri jeg har elsket noe så høyt som disse skoene”

  Elske sko? Hm, kanskje det er derfor jeg ikke har følt meg spesielt lykkelig i det siste, har jeg tatt feil hele tiden når jeg har forsøkt å elske mennesker?

  Reply
 23. Ege Denne

  Ikke for å være stygg med de som skriver slike innlegg, men, ja… Jeg skjønner ikke helt bæret med å skrive sånt jeg heller.

  Nå er det snart barnetv-tid (for de som har en tv jeg ikke har) så, hvor er ditt barnetv-innlegg?

  Reply
 24. PsychoHead

  Jeg blir nesten litt småsinna når jeg ser noen beklage seg for at de ikke har blogga på en stund. Det er noe av det dummeste jeg veit om… GAH. Skyt de.

  Reply
 25. Danny

  Hva?! Er det ikke straffbart å ikke blogge? Jøss og krøss, da kan jeg jo ta det med ro da.

  Nei, du har rett og kjemperett – bloggere som ikke blogger trenger ikke å blogge om at de ikke blogger, det blir for dumt. Utrolig hva Betakaroten gjør med hodene til folk.

  PS! Jeg beklager virkelig at jeg ikke fikk kommentert før nå, det har bare vært veldig mye i det siste. (Dog ingen døde hamstere).

  Reply
 26. iszting-eszter

  gratulerer med dagen!
  og takk for at du gjorde meg kjent med fotballfrue. jeg tilbrakte hele i gaar kveld paa hennes blogg. pompoes!

  Reply
 27. Lene

  Må si meg helt enig. :P Jeg leser ikke mange blogger lenger, men er innom din titt og stadig. Ser jeg at det øverste innlegget er et jeg allerede har lest tenker jeg bare “Ok”, og så gjør jeg noe annet. Folk som MÅÅÅÅÅÅÅÅ oppdatere så og så ofte gjør meg litt gal. Man rekker omtrent ikke å følge med på alt som skrives. Hvis man gjør det har man vel ikke noe særlig liv.
  Oh, og gratulerer med dagen! :D

  Reply
 28. Floka

  Gratulerer med dagen, og beklager at jeg aldri kommenterer. Du er superkul og sånn, og jeg digger deg. God bursdag, hurra, hipp hipp!

  Reply
 29. Martine

  Jeg er SÅ enig med deg! Har faktisk tenkt å skrive et innlegg selv om dette, men tror jeg heller linker dette ;) Sant OG morsomt. Bedre blir det ikke.

  Reply
 30. elisabeth

  Haha, jeg dævver av kommentarfeltet til fotballfrue. På den ene siden de kritiske som skal hakke på hver en ting hun foretar seg, og på den andre siden smiskerne som tror de er bestevenninner. Det hele tok kaka da det ble en heftig diskusjon om hvilket dopapir hun burde og ikke burde bruke.

  Jeg syns i bunn og grunn at det er ganske flaut å lese de fleste blogger (med visse unntak selvfølgelig), og ville aldri i livet ha avslørt min triste og innholdsløse tilværelse ved å strengt etterlyse dagens tredje innlegg. Har folk glemt verdien av å lese bøker og tekster skrevet av noen som faktisk kan faget? Shallow shallow world.

  Akk.

  :]

  Reply
 31. tine

  Fotballfruens kommentarfelt er elsk (som Caroline ville sagt) <3. Du burde begynne å kommentere oftere:P gratulerer med dagen som var.

  Reply
 32. Vincent

  Dette en lettelse å lese, en feel-good-greie. For det er så sant! Skulle ønske flere trangsynte bloggere leste dette!

  Reply
 33. Pingback: Neimen, heisann der! « Siri Malene

 34. Martine

  Aaaaamen…!! Jeg hater når de skriver det.. Men det som verre er, er når bloggerne spør om vi er spent på hva de har kjøpt den dagen. Seriøst. Vi kunne vel ikke brydd oss mindre om det! Men så bryr vi oss nok til å gidde å lese den bloggen. Haha, huff, OND SIRKEL!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *